Facebook samler inn brukerdata fra disse appene, også
Facebook og utviklere som brukes SDK-en deres, deler informasjon om deg seg imellom, selv om du ikke har Facebook-konto.

Annonse


Facebook samler inn brukerdata fra disse appene, også

Apper som Tinder, Grindr og Pregnancy+ sender i det stille informasjon om deg til Facebook. Det avslører en rapport fra tyske Mobilsicher.

Facebook bryr seg ikke om du har konto eller ikke

Informasjonen kan inkludere ting som religiøs tilhørighet, dating-profiler (tinder og Grindr) og helsedata (Pregnancy+). Facebook henter informasjonen via sin utviklerplattform, eller SDK (Software Developer Kit), om du vil.

Fra Facebook får utviklerne informasjon om brukerne, inkludert hvor du trykker og hvor lenge du bruker appen og hvor du brukte den. Hva får så Facebook fra utviklerne tilbake? Jo, de kan hente ut informasjon for å servere målrettet reklame, så klart.

Facebook skjuler ikke at de gjør dette, men du vet neppe om det: det står nemlig i personvernteksten som jo alle vet er lang som en bibel og som ingen leser foruten advokater.

Annonse


Merk: rundt 30 prosent av alle apper i Google Play store kontakter Facebook ved oppstart.

Dette samles inn

Mobilsicher sier de har snakket med utviklere, og de aller fleste av disse trodde at informasjonen som ble sendt til Facebook var anonymisert.

Informasjonen kobles ikke til et bestemt navn, det er korrekt, men informasjonen sendes til Facebook uansett om brukeren er logget inn på plattformen eller ikke.

Blant annet sendes dette til Facebook:

  • IP-adressen der enheten sist ble brukt
  • Enhetstype
  • Dato og tidspunkt ved bruk
  • En bruker-spesifikk reklame-ID (som gjør det mulig for Facebook å identifisere og lenke tredjeparts-apper-informasjon til personene som bruker appene)
  • Testede apper som er rammet er blant annet: Bible+, Curvy, ForDiabetes, Grindr, Kwitt, Migraine Buddy, Moodpath, Muslim Pro, OkCupid, Pregnancy+

Du trenger ikke ha Facebook-konto

Det er ikke overraskende, men likevel sjokkerende, hvor stort grep Facebook har om nettet, for les hva Mobilsicher forklarer:

“Selv om du ikke har en Facebook-profil, kan dataene fremdeles overføres og samles inn med andre tredjepartsappdata som tilsvarer ditt unike annonserings-ID.”

 

Kilde:
Mobilsicher

Annonse


Annonse


Annonse