Apple har vært på offensiven med å registrere nye patenter.

Annonse


Apple på patent-bonanza – disse funksjonene ser vi for oss i nær fremtid

Om du har til gode å få bakoversveis i dag så får du det nå: Apple har i løpet av gårsdagen fått godkjent 37 patenter, hvor de av særlig merkverdig karakter er en iPhone med display som tar for seg både for- og bakside samt godkjennelse for mystiske AirPower og dets betegnelse som et produkt for lading av flere enheter.

Hvor har vi sett dette før?

De store nyhetene først: patentet som viser en iPhone med berøringsfølsom bakside beskrives slik at man aktivt kan bruke baksiden av telefonen i spill, bla opp og ned i programmer og fra side til side i lesestoff. I tillegg er det beskrevet at telefonen nøyaktig måler hvor mye en lener den og i hvilken retning den peker. I stedet for tradisjonell “scrolling” kan man lene smarttelefonen opp eller ned slik at innholdet justeres deretter.

Sikkerhetsfunksjoner til AirPower

Apple har dessuten registrert patenter som går på sikkerheten rundt AirPower, den hittil noe mystiske laderen for flere enheter samtidig. Ikke er den mystisk fordi vi ikke vet hva det innebærer, men fordi Apple plutselig har holdt veldig tett om produktet og at vi en stund har tvilt på at den faktisk lanseres i nærmeste fremtid.

Patentet går i den forbindelse ut på sikkerhet hvor Apple vil sørge for at uvedkommende i nærheten ikke kan fange opp data og informasjon som overveksles mellom enhetene som lades og selve ladeapparatet. Av patentet går det fram at informasjonen som kan fanges opp på denne måten er ufarlig og ikke sensitivt, generisk og lett tilgjengelig uansett.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse