Tesla har konkludert med at årsaken for brannen er et avfyrt skudd fra innsiden av bilen. Bildet er et illustrasjonsfoto fra en annen brann.

Annonse


– Tok fyr fordi noen skjøt et skudd mot batteriet

Den 31. desember 2014 var det et tilfelle i USA der en person mottok sin nye Tesla Model S som han aldri rakk å kjøre helt hjem – på hjemveien tok den nemlig fyr. Han saksøkte Tesla med begrunnelse i at bilen begynte å brenne av seg selv, men etter at selskapet har gjort analyser av den utbrente bilen så har de avdekket at bilens batteripakke ble skutt på.

Tok inn for undersøkelser

I søksmålet skrev saksøkeren bilen plutselig begynte å oppføre seg rart med flammer og røyk som kom opp fra passasjersetene bak i bilen, og at han deretter gikk ut av bilen hvor han ble vitne til at bilen fortsatte å brenne.

Tesla var på dette tidspunktet opptatte av enkelte tilfeller hvor bilene deres hadde tatt fyr av ulike årsaker – noe som for øvrig ble veldig aktuelt i nyhetsbildet rundt omkring. Selskapet rakk i det stille ut til saksøkeren og ga personen en lånebil mens de tok den brente bilen for undersøkelser.

Fant kule i batteripakken

Noen uker etter ble Tesla ferdig med undersøkelsene sine og konkluderte med at batteripakken hadde tatt fyr på grunn av en kule som hadde blitt skutt mot det fra innsiden av bilen, hvor de dessuten annulerte en tidligere inngått avtale om at eieren skulle holde brannen hemmelig i bytte mot en ny bil med utvidet garantiperiode.

Annonse


I ettertid saksøkte personen Tesla fordi han var uenig med det som ble avdekket i undersøkelsene. Søksmålet ble til slutt avgjort i lukket rett uten at detaljene herfra er kjente.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse