Dette hodet ble printet i en 3D-printer og klarte med litt etterbehandling å åpne samtlige Android-telefoner som ble testet.

Annonse


Dette 3D-printede hodet åpner telefonen for politiet og hackere

Det er fantasien som setter begrensninger for hva du kan lage med en 3D-printer: vi har sett alt fra proteser til våpen bli printet – til og med en pizza.

Testet fem telefoner

Få grenser finnes for hva folk skaper med 3D-printere, noe en Forbes-reporter nylig har bevist med et menneskehode i full størrelse. Det 3D-printede hodet er en replika med hans egne ansiktstrekk og karakteristikker med intensjon om å teste ansiktsgjenkjenningen på ulike smarttelefoner. Blant de fem testede var fire Android-telefoner og en iPhone X, hvor sistnevnte er den eneste telefonen som ikke lar seg forbigå med et 3D-printet hode.

Reporteren fra Forbes skriver at det tok omkring 3000 kroner for å få hodet sitt printet på denne måten som må sies å være ganske sofistikert: i prosessen ble hodet hans tatt bilde av med 50 kameraer fra ulike vinkler for å få dette sammensatt til ett bilde.

Låste ikke opp iPhone

I testen ble naturlig nok hans eget hode brukt i kalibreringen på de ulike enhetene: en iPhone X, LG G7 ThinQ, Samsung Galaxy S9, Galaxy Note 8 og OnePlus 6. Deretter var det for alle Android-telefonene uproblematisk å lure seg inn med det falske hodet dog med noe større motstand fra enkelte av disse. For iPhone X derimot, skriver Forbes at det var helt umulig å bruke det falske hodet for å åpne telefonen.

Annonse


Reporteren påpeker at både LG G7 og Samsung Galaxy S9 gir en påminnelse om at ansiktsgjenkjenning er mindre sikker enn en kombinasjon med tall – og bokstavkode, i tillegg til en varsel om at telefonen kan åpnes med “noe eller noen som ligner på deg“. For Galaxy S9 klarte man å åpne telefonen etter noen forsøk fra ulike vinkler og under forskjellige lysforhold. Det samme gjaldt for Galaxy Note 8 som tilbyr en to alternativer for ansiktsgjenkjenning: en for rask (og litt mindre trygg) opplåsning samt en for vanlig hastighet.

OnePlus 6 kom dårligst ut

I testen går det fram at OnePlus 6 er den enkleste å lure, noe en OnePlus-talsperson har kommentert på i ettertid med kommentar om at Face Unlock er designet for praktiske årsaker og at derfor ikke tillater bruk av dette systemet for applikasjoner som åpner for betaling og banktjenester.

I tillegg til telefonene som ble testet, gjorde de et aldri så lite forsøk med det 3D-printede hodet for å låse opp en Windows-maskin med Windows Hello aktivert – denne aksepterte ikke det falske hodet.

Kilde:
Forbes