Patentet viser to alternativer når Face ID kløner det til: gode gamle Touch ID og kode.

Annonse


Dette Apple-patentet kan være svært gode nyheter for Touch-ID-elskere

Folk er nok splittet når det gjelder om man foretrekker Touch ID eller Face ID, selv om majoriteten sannsynligvis lener seg mot sistnevnte som representerer moderne teknologi i noe større grad en fingeravtrykksleseren som ble introdusert for første gang med iPhone 5S.

Viser begge i bruk

Et nylig registrert patent fra Apple kan være en eneste stor gladnyhet for de som liker begge deler eller foretrekker Touch ID fremfor ansiktsgjenkjenningen. Av patentet går det nemlig fram at Apple kan planlegge både Touch ID og Face ID. På illustruasjonsbildene ser man at forsøket med å låse opp telefonen med Face ID har mislykket, og at man tilbys valget om å bruke Touch ID i stedet.

Illustrasjon med gammel maskinvare

Det skal sies at illustrasjonene viser gammel maskinvare med en hjemknapp, men dette er ikke ulikt Apple – dessuten finnes det ingen iPhone med Face ID og hjemknapp per dags dato. Dersom det i fremtiden blir en realitet av patentet så kan man være rimelig sikker på at teknologien for fingeravtrykksleseren er implementert i skjermen.

På en side er det lett å oppfordre til å ta dette med en klype salt ettersom Apple veldig ofte patenterer teknologi som aldri implementeres i det virkelige liv, men samtidig er det ikke helt fremmed teknologi med fingeravtrykksleser i skjermer heller.

Annonse


Tror du Apple kombinerer Face ID og Touch ID i fremtidige iPhone-modeller?

Kilde:
9to5Mac
Patently Apple

Annonse