Folk i aldersgrupper har moret seg i utallige timer på Fortnite, litt av grunnen er at man ikke begrenses til plattformen man spiller på.

Annonse


Epic Games gjør megainnsats for kryssplattform-spilling

Du har helt sikkert lagt merke til den enorme suksessen Epic Games har hatt med Battle Royale-delen av det svært populære spillet deres Fortnite som ikke ser ut til å avta med det første.

Gir utviklerne gratis verktøy

Blant grunnene til at spillet ble så populært som det ble, ligger det faktum at man mer eller mindre kan spille det overalt og på forskjellige systemer. At Epic Games har gjort det mulig for folk på ulike plattformer å spille med hverandre har dessuten hatt et positiv positiv utslag, og nå vil selskapet gi utviklere den samme muligheten for deres egne spill.

Epic Games har intensjon om å bruke kompetansen de har tilegnet seg i prosessen med å innføre kryssplattform på Fortnite til å lage verktøy som tillater andre utviklere å gjøre tilsvarende på sine spill.

Slippes i 2019

I et innlegg har de allerede lagt fram planene for hvordan prosessen til å tilby slike verktøy blir i året som kommer, og det kommer fram at det er en lang rekke verktøy som blir tilgjengelig helt gratis. Det er i hovedsak snakk om hjelpemidler som fokuserer på kryssplattform for alle store plattformer: PC Mac, iOS, Switch, Playstation, Xbox og Android.

Annonse


Blant funksjonene som blir implementert ved hjelp av disse verktøyene er vanlig innlogging, støtte for stemmeoverføring mellom ulike plattformer, gruppestøtte og trofeer. De ulike verktøyene implementeres gradvis i løpet av 2019, med det grunnleggende i første kvartal og trofé-støtte senest, i løpet av tredje kvartal.

Kilder:
Neowin
Epic Games

Annonse