Nøyaktig hva som er planene for Intel og Apples samarbeid vites ikke, men det er sannsynlig at Apple tar i bruk de nye 10nm-prosessorene i kommende Mac-modeller.

Annonse


Dette er Intels nye 10nm-prosessorer

I går viste Intel frem sin nye rekke med prosessorer som har lansering i 2019. Serien kalles Sunny Cove og baseres på 10nm-arkitektur – noe forteller oss at denne blir å finne i Mac-modeller som kommer i 2019 og utover.

Mange forbedringer

De nye brikkesettene beskrives slik vi liker å høre det: prosessorene er nå smartere enn før med sin nye 10nm-teknologi, og tilbyr langt bedre ytelse korrelert med mindre batteribruk. AI-relaterte oppgaver blir også enklere kost for de nye brikkene, lover Intel.

Prosessorer som er basert på 10nm-prosessen var i utgangspunktet ment til å masseproduseres allerede i 2015, en plan som viste seg å bli alt annet enn suksessfull. I stedet ser det altså ut til at de nye brikkesettene faller i konsumentenes hender fra og med midten av 2019.

En annen interessant ting å få med seg fra Intels avsløring er at de nok en gang smått presenterte planer om å lage dedikerte grafikkort i tiden som kommer, nærmere datert til 2020 en gang. Dette skal være et ledd i Intels kamp om å ha en solid posisjon som et av Apples store leverandører.

Annonse


Apple omfavner 10nm-prosessorer

Intel har naturlig nok ikke avslørt hvilke maskiner som blir utstyrt med Sunny Cove-prosessorene, men det er høyst sannsynlig at Apple kommer til å bruke CPU-er med 10nm-arkitektur i deres fremtidige Mac-modeller, enten de er fra Intel eller ikke.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse