Aston Martin har kommet langt i den elektriske satsingen deres, og er klare med konverteringssett for klassiske biler.

Annonse


Aston Martin tilbyr elektrisk ombygging av klassiske biler

Den britiske bilprodusent Aston Martin bærer intensjon om å utnytte økende interesse for klassiske biler, og ønsker å kombinere dette med el-satsingen slik at man i korte trekk sitter igjen med elektriske konverteringer av klassiske biler som har tålt tidens tann.

Konverteringssett klare

Selskapet forteller at de faktisk har utviklet et konverteringssett for å ombygge fossilt drevne biler til elektriske, slik at dette også gjør de klassiske bilene lovlige å kjøre der det i fremtiden blir ulovlig å kjøre biler som kjører på fossilt brensel. Verktøyet for å bygge om bilene har de stelt i stand underveis i arbeidet med den kommende Rapide E.

Ikke verst. (Ill.: Aston Martin)

I en pressemelding skriver de at kompetansen de har tatt til seg underveis i utviklingen av Rapide E og planleggingen av ytterligere nye elektriske biler har gått i arbeidet med Heritage EV-ombyggingen med all teknologien dette innebærer. De ombygde Heritage-bilene vil ha klare trekk, deriblant komponenter, som ses parallelt med den mer moderne Rapide E.

Starter neste år

Bildet overfor viser en original 1970 DB6 MkII Volante som har fått behandlingen det er snakk om: en fullstendig overhaling av drivverket som er byttet ut til fordel for et med elektriske egenskaper.

Annonse


Aston Martins forteller at Works-avdelingen deres vil tilby Heritage EV-konverteringer fra og med 2019 – med sannsynlig start rundt siste kvartal, da Rapide E-leveransene finner sted.

Kilde:
Electrek

 

Annonse


Annonse


Annonse