Google får hjelp til å ombygge Chrome-nettleseren slik at den er bedre tilpasset ARM-strukturen på Windows 10.

Annonse


Google får uventet hjelp til å gjøre Chrome raskere

Windows 10 tar endelig i likhet med andre operativsystemer et tak for å tilby bedre støtte for ARM-prosessorer, noe som betyr at utviklere må gjøre endringer for å forbedre applikasjonene sine raskere i det nye systemet. En god nyhet er at Google nå har begynt arbeidet å gjøre Google Chrome bedre og raskere for Windows 10, og overraskende nok får de god hjelp fra Microsoft til å gjøre dette.

Microsoft bidrar i utviklingen

Forrige måned fortalte en Qualcomm-topp at de jobbet med en Google Chrome-port til Windows 10 på ARM-strukturen slik at man slipper at denne emuleres og at man oppnår dårlig hastighet. Arbeidet ser nå ut til å ha begynt for alvor ettersom det er oppdaget titalls endringer i Gerrit-kildekoder, i noen tilfeller er disse utført av Microsoft-utviklere.

Er avhengig av Chrome

I utgangspunktet ble det spekulert i at Googles Chrome-port var en strategisk beslutning i et ledd av å ta til seg brukerandeler fra Microsoft Edge, men det kan se ut til å ikke stemme.

Blant annet skriver 9to5Google at det er et smart trekk av Microsoft å bidra ettersom flere av applikasjonene deres er avhengige av Google Chrome på et eller annet vis, med eksempler gitt i apps som Slack, Visual Studio Code og Node.js som er bygget på V8 Javascript-motoren til Chrome.

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse