En lang rekke iPhone X-eiere har opplevd problemer med skjermen. Nå kan enkelte av dem få problemet fikset uten kostnad.
En lang rekke iPhone X-eiere har opplevd problemer med skjermen. Nå kan enkelte av dem få problemet fikset uten kostnad.

Annonse


iPhone-brukere har klaget over dette problemet i et år – nå kommer Apple på banen

Fjorårets toppmodell fra Apple, iPhone X, er snart historie. Både iPhone Xs, Xs Max og Xr (hva skjer med navnene, Apple?) har tatt over, men fortsatt er det mange X-eiere der ute.

Og flere av dem har problemer med skjermen. På Apple-forumet har brukere rapportert om skjermer som lever sitt eget liv, såkalte spøkelsesskjermer som registrerer trykk uten grunn.

Innrømmer problem

Frem til nå har Apple vært sparsomme med opplysninger og svar. Men nå, ett år etter at klagene fra brukerne oppstod, kommer Apple på banen.

Selskapet har lagt ut en artikkel på sine kundeservice-sider der de adresserer problemet.

Annonse


De beskriver problematikken på følgende måte:

«Apple har oppdaget at noen iPhone X-skjermer kan oppleve berøringsproblemer på grunn av en komponent som feiler på skjerm-modulen.

En påvirket enhet kan vise følgende:

  • Skjermen, eller deler av skjermen, responderer ikke umiddelbart på berøring
  • Skjermen reagerer selv om den ikke berøres».

Vídere forklarer Apple at berørte kunder kan få reparert denne feilen gratis, gjennom Apples butikker, reparasjonssenter og autoriserte forhandlere. Imidlertid påpekes det at dersom enheten har andre skader i tillegg, må disse repareres først, med påfølgende kostnader for brukeren.

For kunder som allerede har fått problemet fikset, for eksempel med ny enhet eller skjerm, kan det være aktuelt med refusjon av kostnadene knyttet til dette.

Problemer med SSD på Macbook Pro

Enkelte Macbook Pro-maskiner solgt mellom juni 2017 og juni 2018, har en feil med SSD-en. Feilen kan føre til tap av data, eller at disken slutter å fungere.

Dette gjelder 128 GB og 256 GB-utgavene av maskinen.

Apple har i en annen artikkel åpnet opp for gratis service for dette problemet. Påvirkede maskiner må få oppdatert firmware og fersk installasjon av MacOS for å fikse problmet.

Er du påvirket av dette? På Apples nettsider kan du finne ut om du er aktuell for gratis reparasjon.

 

Kilde:
Neowin

 

Annonse


Annonse


Annonse