Google innrømmer at dominerende lyse farger i applikasjonene deres ikke er optimalt for batteribruken.

Annonse


Google innrømmer batteritabbe

Google har hatt vanlig praksis med å oppfordre utviklere til å designe alle Android-applikasjoner med hvit hovedfarge. Nå innser selskapet at det er en tabbe som har gått på bekostning av batterikapasiteten.

Hvite piksler bruker mest energi

For noen år siden begynte Google å fremme retningslinjer rettet mot design med intensjon om å gi Android-programmer et moderne og ensformig utseende på tvers av enheter og apps. Hvit farge er blant andre designkrav, med andre eksempler i blant annet runde ikoner og finere, skarpe animasjoner.

Under sin årlige utviklerkonferanse viste Google fram en grafisk illustrasjon som viser forholdet mellom lysstyrke og batteribruk – ikke altfor overraskende er denne nesten perfekt korrelert.

Annonse


Det påpekes at pikselfarge har mye å si for batteribruken: blå piksler krever mer energi enn røde og grønne piksler med full lysstyrke. Det kommer dog ikke i nærheten av batteribruken med hvite piksler, som krever betraktelig mye mer.

Mørkmodus for YouTube

Den siste tiden har Google i mer hyppig grad begynt å introdusere mørkmodus som et alternativ, blant annet til YouTube for Android.

Man håper å kunne se enda flere applikasjoner som tilbyr mørk tema som et alternativ i fremtiden.

Kilde:
SlashGear

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse