Det var ikke kjent hva Patrick Söderlund hadde planer om da han forlot EA, men nå har han startet opp Embark.

Annonse


Eks-sjef i EA får støtte av Nexon til nytt prosjekt

Tidligere sjef i Dice og EA Patrick Söderlund hadde over en lang periode mye ansvar for ulike avdelinger ved først Dice og senere Electronic Arts, men oppholdet hans tok en brå slutt da han i sommer valgte å slutte i selskapet, noen måneder før lansering av Battlefield V. Hans nye prosjekt er døpt Embark, og får nå støtte av det store spillselskapet NEXON.

Simulering av store online-verdener

Det japansk/koreanske spillselskapet kunngjorde nylig at de har inngått partnerskap med Embark og Söderlund. Sammen har de et stort, overordnet mål om å utvikle “simulerte, virtuelle online-verdener” som støttes oppunder av avansert kunstig intelligens, skytjenester og strømming.

Embark skal stå for egen spillmotor, noe som skal gjøre det lettere å oppfylle ønsket deres om å lage dyptgående spill med masse innhold og omfattende konsekvenser for de ulike aktivitetene spilleren foretar seg.

Radikal endring

I en melding sier Söderlund at han mener spillmarkedet er på vei til å oppleve en radikal endring takket være ny teknologi: ting som talegjenkjenning, skyoppkobling, avansert AI åpner for nye måter for utviklere å tilby flere og forbedrede spillopplevelser der spillerne kan skape ting og bidra med egne elementer.

Annonse


Sjefen i NEXON påpeker at markedet for online-spill er i startfasen til tross for at det allerede er såpass stort, og at markedet har nådd et vendepunkt. Han sier på vegne av Nexon at de ønsker Söderlund velkommen inn i styret, og at de ser frem til samarbeidet.

Tror du vi har noe spennende i vente? 

Annonse


Annonse


Annonse