Her senkes Microsofts første undervannsserver. Selskapet tar sikte på å gjøre mye av dette i fremtiden.

Annonse


Microsoft legger serverne under vann

Lenge har Microsoft eksperimentert med undervannsservere, der de for to år siden la ned en server langs kysten i California for mer effektiv kjøling.

Nøkkelen for å ekspandere

Under en konferanse sa Microsoft-sjef Satya Nadella at implementering av servere med undervannsteknologi er måten selskapet tenker fremover med tanke på ekspandering av ulike regioner for datasentre. De har også siden eksperimentet i California gjort et enda større forsøk, denne gangen utenfor kysten i Skottland.

Lavere latens

En av de største fordelene Nadella påpeker er at serverne som blir lagt ned nær kystene kommer til å gjøre underverker for nettverksventetiden for de fleste ettersom over halvparten av verdens befolkning bor under 200 kilometer unna en kyst.

Kortere produksjonstid

Den andre fordelen som påpekes er at det vil ta langt kortere tid å utarbeide datasentrene på denne måten, da man slipper å lage selve senteret i seg selv. Serveren som ble lagt under vann utenfor den skotske kysten tok ifølge Nadella 90 dager å fullføre. At prosessen kan gå så mye raskere på undervannsmetoden betyr for Microsoft at de kan operere veldig kjapt dersom det oppstår behov for ny kapasitet et spesifikt sted.

Kilde:
Arstechnica

Annonse