Volvo har tatt et stort steg for å implementere selvkjørende biler.

Annonse


Volvo snart i gang med å masseprodusere selvkjørende biler

Man har i det siste sett utvikling på fronten som gjelder selvkjørende biler, og nå melder CNBC at Volvo har inngått partnerskap med Baidu om å drive masseproduksjon av selvkjørende el-biler i årene som kommer.

Rettet mot det kinesiske markedet

I første omgang ser det ut til at Volvo skal tilby ekspertise innen avansert teknologi i bilindustrien mens kinesiske Baidu vil tilby plattformen for autonom kjøring, kalt Apollo.

CNBC skriver at det langsiktige målet med samarbeidet er at de to selskapene skal kunne tilby selvkjørende biler til kinesiske kunder, der det for øyeblikket pågår en eksplosiv økning i markedet for selvkjørende biler med mange aktører som prøver å ta del i veksten.

Leder innen sikkerhet

I en uttalelse skriver administrerende direktør i Volvo Personvagner, Håkan Samuelsson, at dette er et stort steg i å kommersialisere deres biler som allerede er selvkjøringskompatible og som dessuten er industriledende når det gjelder sikkerhet.

Annonse


Volvo har tidligere uttalt at de forventer å tjene inn en tredjedel av salgsinntektene deres på føreløse kjøretøy innen 2025.

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse