Denne brikken gir Apple-enhetene mange sikkerhetsfunksjoner.

Annonse


Apples T2 har en helt ny sikkerhetsfunksjon

Apple sin nye og spesialdesignede sikkerhetsbrikke, T2, er nå å finne i både den nye MacBook Air og Mac mini. Fra et sikkerhetsdokument går det fram at den nye brikken har helt spesielle egenskaper til å beskytte deg fra hackere.

Mikrofonen deaktiveres

Av dokumentet går det nemlig fram at brikken åpner for en funksjon kalt “hardware disconnect” som deaktiverer mikrofonen på maskinen når lokket trekkes ned og den bærbare PC-en er lappet sammen, dette gjør slik at uvedkommende ikke kan sniklytte gjennom den innebygde mikrofonen som er å finne på Air og Pro-maskinene med den aktuelle brikken.

Denne funksjonen er utelukkende implementert i maskinen og har ingen programvare-tilknytning, slik at det skal ikke være mulig å tukle med programvaren for å aktivere mikrofonen mens maskinen er lukket.

Introdusert i 2017

T2-brikken ble vist frem i 2017 med iMac Pro og er et ledd i sikkerhetsopplegget som er å finne i Apple sine enheter. Den gir trygg oppbevaring av fingeravtrykksdata og kryptering samt dekryptering av SSD-en. Den åpner også muligheten for at maskinene reagerer på “Hei Siri”-funksjonen uten å trykke på noen som helst knapp.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse