Zuckerberg havner nok en gang i søkelyset, etter anklager om svertekampanje mot rivaler.
Zuckerberg havner nok en gang i søkelyset, etter anklager om svertekampanje mot rivaler.

Annonse


Zuckerberg ut mot Apple

Under et kvartalsvis investormøte gikk Facebook-sjef Mark Zuckerberg inn på et emne han ikke har diskutert altfor mye i offentligheten før.

Folk kommuniserer annerledes

Til å begynne med var Zuckerberg opptatt med å fortelle om vaner som har endret seg og kommunikasjonsmøsntre som har opplevd et stort skift: Facebook har identifisert en tendens i at innhold spres privat eller halvveis privat fremfor helt offentlig slik normen var før. Dette har gitt grobunn for eksplosiv vekst for tjenester som Messenger og WhatsApp.

Zuckerberg gikk deretter inn på Apples iMessage som en stor konkurrent til Facebook sin Messenger, og påpekte i den forbindelse et skille mellom konkurransen i USA kontra resten av verden: med den ekstra utbredelsen av iPhone i USA er konkurransekreftene sterkest i hjemlandet deres ettersom iMessage kommer som standard meldingstjeneste.

Om markedet i resten av verden, forteller Zuckerberg at kundene fortsatt foretrekker Facebook sin tjeneste over iMessage.

Annonse


Gir Apple personvernkritikk

Zuckerberg gikk i sin tale inn på personvern og WhatsApps fokus på dette, med ende-til-ende kryptering og trygg håndtering av meldinger – som ifølge Facebook-sjefen “ikke havner i Kina”. Dette stiller han i kontrast med iMessage sine egenskaper, og er i det hele tatt et stort stikk mot selskapet for å ha vært åpne informasjonsutveksling med kinesiske myndigheter.

Kilde:
Apple Insider

Annonse


Annonse


Annonse