Storflyplass vil ta i bruk ansiktsgjenkjenning for å kjøre reisen din mer smidig
London Heathrow vil ta i bruk ansiktsgjenkjenning for at passasjerene skal slippe å identifisere seg flere ganger.

Annonse


Storflyplass vil ta i bruk ansiktsgjenkjenning for å gjøre reisen din smidigere

Londons hovedflyplass, London Heathrow, investerer 50 millioner pund (NOK 536 mill.) for å kunne ta i bruk ansiktsgjenkjenning på flyplassen.

Tanken er å bruke den samme teknologien som brukes i passkontrollkioskene som er på flyplassen i dag. På den måten skal passasjerer ikke måtte identifisere seg flere ganger mens de beveger seg gjennom terminalen.

Ansiktet som billett

Flyplassen ønsker med andre ord at du skal kunne bruke ansiktet ditt som din billett. Følgelig skal du ikke måtte vise frem dokumenter for å kunne avlevere bagasje, gå gjennom sikkerhetskontrollen eller for å gå ombord i flyet.

Det nåværende problemet er at selv om det finnes tekniske løsninger som tillater dette allerede nå, må Heathrow finne en løsning som lar seg integrere i de systemene som allerede kjører på flyplassen.

Annonse


– Det finnes ikke en enkel teknologi som løser dette. Dette handler om hvordan du bringer flere forskjellige teknologier sammen, samtidig som sikkerheten til passasjerene er ivaretatt, sa Heathrow-sjef Stuart Birrell til CIO UK.

Spørsmål rundt personvern

Planen er at ansiktsgjenkjenningsløsningen skal tas i bruk i løpet av sommeren 2019. Det har imidlertid allerede blitt stilt spørsmål rundt hvordan dette står seg når det kommer til personvern. Til dette svarer Birrell at flyplassen ikke får mer informasjon enn det som du likevel gir fra deg når du scanner passet ditt.

Likevel presiserer Birrell at om kundene ikke ønsker seg denne løsningen, så vil flyplassen også velge å gå bort fra den.

Hva mener du om slik bruk av ansiktsgjenkjenning? Fortell oss i kommentarfeltet under.

Kilde:

Computerworld UK

Annonse


Annonse


Annonse