I en rekke forumposter viser entusiaster til merkbare ytelsestap med G-Sync aktivert.

Annonse


Nvidia-skjermkort sliter med SLI og G-Sync samtidig

Det kan dateres noen måneder tilbake i tid at folk på diverse forumer og Nvidia-fellesskapet på Reddit mente at man opplevde tap i ytelse ved bruk av G-Sync under spilling. Problemet var ifølge disse at det var et merkbart tap i ytelsen ved å aktivere G-Sync samtidig som man hadde et aktivt SLI-setup. ExtremeTech har gjort sin egen test for å kartlegge forskjellene, og resultatet er et eneste stort skrik til Nvidia for å komme på banen og gjøre rede for saken.

Stor variasjon

Til å begynne med kan man se FPS-tall fra en forumbruker (octiceps) som blant annet melder at man opplever at antall bilder i sekundet går fra 163 til 116 i Battlefield 1 så fort G-Sync aktiveres.

I enkelte tilfeller er avviket ganske merkbart. (Ill.: Octiceps/ExtremeTech)

ExtremeTech sin test er gjennomført med et par GTX 1080-kort, en G-Sync-monitor fra Acer (4K, 60Hz refresh rate) og Core i7-8086K med nyinstallert Windows 10 og kun én Nvidia-driver (411.63). Spillene som ble brukt i testen ble også lastet ned helt på nytt, slik at testen ikke skulle la seg påvirke av andre faktorer.

Avvik i alle tester

Testen tar for seg flere spill, og gjennomgående opplever de å få lavere FPS med G-Sync aktivert:

Annonse


I testen prøver de å oppnå 60 FPS bevisst på grunn av begrensning i monitoren deres som har 60Hz refresh-rate, og resultatet viser at desto lavere antall bilder i sekundet, jo lavere blir avviket. Det er først når man har høy FPS at avviket blir drastisk.

Det bedyres at det i testen alternativt ble brukt en enkel GTX 1080 Ti med og uten G-Sync, og at det ikke oppsto noen forskjell i FPS i dette tilfellet og at det derfor tyder på at SLI-forbindelsen i kombinasjon med aktivert G-Sync fører til ytelsestap under spilling.

Det er interessant å følge med videre for å se hva Nvidia mener om saken, og om forumbrukerne foretar nye tester med AMD-skjermkort for å se etter tilsvarende tendenser.

Kilder:
ExtremeTech

Annonse