Titan og Titan M
Titan til venstre og Titan M til høyre.

Annonse


Slik blir Pixel 3 et av de sikreste på markedet

Utviklere i Google sin sikkerhetsavdeling har skrevet et blogginnlegg der de går i dybden når det gjelder å ivareta data på en trygg måte i Google sine nye smarttelefoner, Pixel 3 og Pixel 3 XL. Det gjelder spesifikt maskinvaredetalj og Google sin nye Titan M-brikke.

Android Verified Boot

Google skriver at åpenhet og en plattform for fremtidig innovasjon er sentrale drivere bak implementeringen av Titan M.

Et av de primære tiltakene for å gjøre de nye telefonene er ved at den nye Titan M-brikken integreres med med den såkalte verified boot-prosessen for å hindre uvedkommende i å plassere data i eldre og mer usikre Android-versjoner.

Fordelen med dette er at det vil være en større utfordring når det blir forsøkt av uvedkommende å bryte seg inn i programvaren, samtidig som det fører med seg en ulempe i form av at eierne av telefonene på samme måte kommer til å ha utfordringer med å nedgradere til eldre versjoner av Android til tross for at det er deres ønske å gjøre dette.

Annonse


Opplåsningsprosessen

Videre forteller Google at den nye brikken ytterligere bidrar til sikkerhet ved å være integrert i opplåsningsprosessen av telefonen: Google har nå flyttet informasjonen som kreves for å åpne enheten til trygg flash-lagring som opererer uavhengig av telefonen ellers. Formålet med dette er at det skal være mer utfordrende for uvedkommende å tukle med informasjonen.

Dessuten skal Titan M være laget slik at det ikke skal være mulig å oppdatere brikkens firmware uten eierens passord.

Kilde:
Android Developers Blog

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse