Fortnite
Epic Games saksøker personer bak to kanaler for bruk og salg av jukseprogramvare.

Annonse


Epic Games saksøker to store YouTubere

På over ett år og lanseringen av utallige Battle Royale-spill ser det ikke ut til at Fortnite har mistet betraktelig med spillere – snarere tvert imot. Det har ført med seg et hav av spillere der noen av disse velger å jukse, og enkelte av disse som ønsker å kommersialisere på det ved å promotere og selge programvare som tillater tukling med spillet for å oppnå en fordel over andre spillere.

To YouTubere saksøkt

Nå har Epic Games tatt til verks med å saksøke Brandon “Golden Modz” Lucas og Colton “Excentric” Conter for å gjennom kanalene sine ha brukt, promotert og i noen tilfeller solgt programvare for å jukse i Fortnite.

I søksmålet forteller Epic Games at de to Youtuberne har blitt bannet fra spillet som følge av juksingen de har bedrevet selv, men at de har fortsatt med det gjennom å opprette nye kontoer med falsk informasjon.

Solgt jukse-programvare

Selskapet tar særlig til motmæle overfor Lucas, som de mener har operert i stor skala med å promotere og å selge programvare separat eller kontoer som allerede har det forhåndsinstallert.

Annonse


Programmene det er snakk om er i stor grad såkalt aimbot og ESP som henholdsvis hjelper brukeren med å sikte i spillet og å se ting som ellers ikke ville vært i synsvinkelen. Disse tingene er kritiske i spillet, og Epic Games påpeker at det skaper en urettferdig setting.

Mener han blir diskriminert

Lucas har gjentatte ganger publisert videoer der han svarer Epic Games. Der har han blant annet gitt uttrykk for at han føler seg diskriminert av Epic Games, som Lucas mener gjør han til et mål blant “tusenvis” av andre Youtubere som driver juks i Fortnite.

Kilde:
IGN
TorrentFreak

Annonse