Winamp vender endelig tilbake i 2019
I 2019 kommer en ny Winamp versjon med alt-i-et løsning

Annonse


Winamp vender endelig tilbake i 2019

Husker du Winamp? Dette var et av verdens beste musikkspillere helt tilbake i 1998, før iTunes og iPad revolusjonerte musikkmarkedet.

Du husker vel Nullsoft?

Spilleren som originalt ble utviklet av Nullsoft, har flere ganger prøvd på comeback. Siste gang de prøvde seg, var i 2015.

Winamp har siden den gang utviklet seg fra å være en enkel MP3-spiller i 1997, til å bli en programvare støttet det meste i 1998, og i tillegg støttet teamer og strømming-støtte av SHOUTcast-nettradioer.

Senere fikk også Winamp støtte for video, og støtte for populære utvidelser som viste animert grafikk mens man spilte av musikken.

Programvaren ble altså en rask hit blant millioner av Windows-brukere verden over. Det kom også versjoner for macOS og Android og en til Linux.

Annonse


Winamp vender endelig tilbake i 2019
Winamp 2, som var «Verdens beste» musikkspiller

Winamp er tilbake i 2019

I 2019 planlegges det å lansere en helt ny versjon av Winamp, med store ambisjoner. Neste Winamp-versjon kommer nemlig til desktop, også til iOS og Android.

Dette er hva sjefen for Rarionomy som kjøpte opp Winamp i 2014 har å si:

“Det vil bli lansert en helt ny versjon neste år, som skal inneholde sjarmen fra Winamp, men med en komplett lytte-opplevelse”.

“Du skal kunne høre på MP3 når du er hjemme,  i skyen, lytte til podcast, lytte til radiokanaler som strømmes fra skyen og lytte til radiokanaler som strømmer direkte. Alt skal du kunne ha i den samme spillelisten som du har laget.”

Dette betyr at nye Winamp avspilleren, som antagelig vil hete Winamp 6, vil levere brukerne en alt-i-en-løsning. Folk leter etter å ha en avspiller som takler alt, og det ser ut som om neste Winamp skal kunne klare å gjøre noe med det.

Det blir uansett meget spennende å se om Winamp klarer å få tilbake sine tapte kunder.

Winamp vender endelig tilbake i 2019
Winamp 5 i nyere skin fra 2003

 

Kilde
TechCrunch

Annonse