Apple App Store
Svindlere benytter abonnementløsninger for å lure deg for penger.

Annonse


Slik lurer de deg til å inngå abonnement

Hvis du har navigert deg rundt på App Store har du kanskje lagt merke til at flere utviklere har begynt å forholde seg til abonnementløsninger som betaling for sine produkter.

TechCrunch rapporterte tidligere i år at denne løsningen sto for en formidabel omsetningsvekst for App Store: forbrukere betalte over ti milliarder dollar for å abonnere på ulike applikasjoner på App Store i 2017. Nå har det samme mediet gjort undersøkelser på hvordan mange tilbydere av abonnementløsninger bruker skitne triks for å lure til seg penger av intetanende kunder.

Svindlere bruker App Store

Det rapporteres at svindlere i stadig økt omfang benytter abonnementløsninger på App Store for å lure kunder til å inngå dyre abonnementer. Dette foregår blant annet ved at utviklerne bevisst forvirrer brukerne med programmets menydesign og tilbud om gratisperioder som konverteres til vanlige, betalte abonnementer etter noen dager.

TechCrunch har gjort en undersøkelse der det kommer fram at mange av disse applikasjonene det gjelder er i produktivitetskategorien og ofte gratis å laste ned i utgangspunktet.

Annonse


Scanner App er et av eksemplene som nevnes, og som har en estimert inntekt i overkant av 14 millioner amerikanske dollar – denne inntekten stammer fra innbetalinger fra kunder som på et vis har inngått avtale om abonnement med selskapet.

I undersøkelsen er inntrykket at man under navigering i appen konstant får opp en skjerm som ber deg om å abonnere med ulike satser fra 3,99 dollar i uken til 4,99 dollar i måneden, og at man alternativt kan starte en gratisperiode. Denne prøveperioden går så ut til et vanlig abonnement etter tre dager, noe som ofte går usett av kundene som dermed forplikter seg ubevisst til å betale for påfølgende perioden.

Apple gjør lite for å hindre svindel

Det pekes ut at kundene selv forårsaker problemet ved å ikke lese nøye eller å opptre lite varsomt, men Apple anklages for å gjøre lite når det gjelder å forhindre at slike useriøse aktører er å finne på App Store. Utviklere som er å finne på plattformen med legitime utgivelser og ærlig arbeid mener at det gir App Store et dårlig preg.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse