- Mac-salget falt stort.
Både Gartner og IDC er enige om at Mac-salget er ned.

Annonse


Nå er Microsoft Surface blant topp fem i USA

Analyseselskapene IDC og Gartner har lagt frem sine estimater for PC-salget for kvartal 3 som ble avsluttet 30. september.

Oppdatert:

Tall fra Gartner viser at Microsoft Surface-maskinene for første gang er inne på topplisten i USA. Det foregående kvartalet økte Surface-leveransene med 1,9 prosent, sammenliknet med tilsvarende periode i fjor, i USA og gav Microsoft 4,1 prosent av markedet. Ifølge Gartner leverte Microsoft drøyt 600 000 Surface-maskiner i USA i det foregående kvartalet – til sammenlikning leverte Apple drøyt 2 millioner Mac-er (ned 7,6 prosent).

MacBook-salget faller

De operer med litt ulike anslag, men både IDC og Gartner er enige om at Mac-salget var ned sammenliknet med tilsvarende periode i fjor. IDC sier at det ble solgt 11 prosent færre MacBooker og at Apple ble skjøvet ned til femteplass bak Acer. Gartner sier at Apple solgte 8,5 prosent færre PC-er det foregående kvartalet, men at selskapet fortsatt innehar fjerdeplassen foran Asus som også var ned.

Annonse


Det er godt mulig Apple-kundene venter på nye MacBooker som trolig blir lansert denne måneden.

Lenovo størst

Trioen på topp fortsetter veksten og både IDC og Gartner plasserer Lenovo øverst med rundt 16 millioner PC-er. HP er nummer to mens Dell stadig innehar tredjeplassen.

Ifølge Gartner er Lenovo PC-produsenten med høyest vekst, 10,7 prosent. IDC estimerer med solide tall for Acer som ifølge selskapet er opp 8,5 prosent. Interessant nok melder Gartner at Acer er ned 5,7 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Kjøpte du PC i kvartal 3? I så fall fra hvilken produsent?

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse