AMD gruser Intel med sine nye prosessorer.
AMD gruser Intel med sine nye prosessorer.

Annonse


Nye Threadripper-prosessorer 29. oktober

AMD satte en støkk i markedet i juni da de lanserte sin nye Threadripper-prosessor med 32 kjerner. Nå er de allerede klare med to nye modeller i andregenerasjonsfamilien.

Ryzen Threadripper 2970WX

Har 24 kjerner og 48 tråder, og skal ifølge AMD møte kravene til de tyngste arbeidsoppgavene. Prosessoren er klokket til 3,0 GHz med en boostfrekvens på 4,0 GHz. Prisen ligger på 1299  dollar.

Threadripper 2920X

Er rettet mot entusiaster og gamere, har 12 kjerner og 24 tråder. Prosessoren har de nye Zen+-kjernene med en klokkefrekvens på 3,5 GHz og en boostfrekvens på 4,3 GHz. Denne blir 100 dollar billigere enn forgjengeren, og får derfor en utsalgspris på 699 dollar.

Både 2970X og 2920X kommer 29. oktober.

Annonse


AMD gruser Intel så det synger etter med sine nye prosessorer

Økt spillytelse

Flere programvareoppdateringer er også lansert, noe som skal forbedre opplevelsen og ytelsen til Threadripper-familien. Spillytelsen skal ifølge selskapets pressemelding være “dramatisk forbedret”, og oktober-oppdateringen av Windows 10 lover bedre ytelse for Threadripper 2990WX.

Ifølge pressemeldingen vil det i slutten av oktober komme en ny funksjon kalt Dynamic Local Mode. Dette er en oppdatering for WX-serien til Ryzen Threadripper, som skal sørge for at trådene som krever mest kraft, alltid vil prioriteres på kjerner med ledig lokalt minne. Les mer om funksjonen på AMDs nettsider.

De nye Threadripper-prosessorene kommer på markedet 29. oktober.

 

Kilde:
AMD (pressemelding)

 

 

 

Annonse


Annonse


Annonse