Apples Siri foreslo falske nyheter og konspirasjonsteorier.
Apple måtte gjøre endringer til Safari.

Annonse


Apples Siri foreslo falske nyheter og konspirasjonsteorier

BuzzFeed skriver at Apple har gjort endringer i “nettsteder foreslått av Siri” etter rapporter om at den digitale assistenten foreslo nettsider med konspirasjoner og falske nyheter for brukerne.

Foreslo konspirasjoner og falske nyheter

Blant annet skal Siri ha forslått en YouTube-video med tittelen “PIZZAGATE BIGGEST SCANDAL EVER!!!” publisert av konspirasjonsteoretikeren David Seaman da man søkte på “pizzagate” i Safari-nettleseren. Videoen blir ikke avspilt ettersom Seamans konto er tatt ned fra YouTube etter at han brøt tjenestens retningslinjer.

Brukere som søkte på “QAnon is real” ble foreslått en YouTube-video kalt “The Calm Before The Storm – QAnon Is The Real Deal”, skriver BuzzFeed og påpeker at Google – som er standard søkemotor i Safari – ikke gir de samme resultatene som Siri foreslo. Det var på denne tiden i fjor at Apple skrotet Microsoft Bing til fordel for Google-søk.

Siri skal også ha foreslått sider med innhold om Holocaust-fornektelse og antivaksinering. Apple  endret søkeforslagene etter at de ble gjort oppmerksom på dette av nettstedet.

Annonse


 

Kilde:
BuzzFeed

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse