Premiumtelefon til 3000 kroner? Det forsøker Motorola med sin nye smarttelefon.
Telefonen føles solid i hånda. Man kan bli lurt til å tro at det er snakk om en rådyr telefon.

Annonse


Premiumtelefon til 3000 kroner? Det forsøker Motorola med sin nye smarttelefon.

Lenovo/Motorola kunne i dag avsløre sin nye budsjett-telefon – Motorola One. Vi har tatt en sniktitt på telefonen, og man kan lett lures til å tro at det er snakk om en premiumtelefon.

Android One og Google Lens

Telefonen blir levert med Android One, hvilket betyr at du får flere funksjoner som er typisk for Google-mobiler. Der i blant er Google Lens integrert i telefonens kamera-app. Du vil dermed få mulighet til å søke opp oppskrifter, oversette fremmede språk og mer til bare ved å bruke kameraet.

To kameraer på baksiden

I tillegg til dette vil du gjennom Google Photos få uendelig med lagringsplass til bildene du måtte finne på å ta med telefonen. Bildene tar du med telefonens 13 MP kamera – som for øvrig i tillegg har et 2 MP-kamera som hjelper deg med å skape dybdeuskarphet. På telefonens forside vil du finne et 8 MP-selfiekamera.

For øvrig har telefonen en fingeravtrykksleser på baksiden. (Ill.: Andreas Foxen Haldorsen)

Telefonen støtter TurboPower, hvilket betyr at du vil få 6 timer batterilevetid etter kun 20 minutter lading.

Annonse
Snapdragon 625

Motorola One blir levert med en Snapdragon 625 2,0 GHz octa-cora-prosessor – hvilket er to år gammel i skrivende stund. Og det er vel på akkurat dette punktet at det er klart at det ikke er snakk om en premiumtelefon – spesielt ikke sammenliknet med flaggskipsmodeller fra konkurrerende firmaer. Vi opplevde imidlertid ikke at apper lugget noe særlig da vi testet telefonen i Berlin.

Det må likevel sies at telefonen gir et solid inntrykk når den ligger i hånda. Og man kan lett bli lurt til å tro at det er snakk om en premiumtelefon når man ikke kjenner til spesifikasjonene. Designmessig kan man likevel si at busslomma øverst er temmelig stor sammenliknet med busslomma i f.eks. Huaweis P20 Pro.

Busslomma er kanskje litt stor, men Motorola viker ikke unna trenden slik Sony gjør med deres XZ3-telefon. (Ill.: Andreas Foxen Haldorsen)

Motorola One blir tilgjengelig for kjøp i løpet av de nærmeste månedene. Anbefalt utsalgspris i Europa er 299 Euro. Det skulle tyde på en norsk pris på rundt regnet 3 000 kroner. Telefonen kan, i følge Motorola, oppgraderes til Android 9 Pie like etter lansering. Vi gleder oss til å se nærmere på telefonen når den tid kommer.

Hva er din erfaring med Motorola-telefoner? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse