Toyota investerer over fire milliarder i Uber - dette skal de samarbeide om.
Uber og Toyota skal samarbeide om selvkjørende biler.

Annonse


Toyota investerer flere milliarder dollar i Uber – dette skal de samarbeide om

Ifølge rapporter fra Wall Street Journal skal Toyota investere 500 millioner dollar, over 4 milliarder kroner, i transporttjenesten Uber. Avtalen verdsetter Uber til en verdi på 72 milliarder dollar, som tilsvarer 600 milliarder kroner.

Selvkjørende biler

Sammen skal de to selskapene satse på selvkjørende bilder, som er et viktig felt for den japanske bilprodusenten. Nylig ble Toyota Research Institute åpnet, her utvikles teknologier for kunstig intelligens for bruk i autonome biler og robothjelper for husholdninger.

Mye av fokuset rundt samarbeidet mellom de to selskapene, ligger i å øke sikkerheten og å forhindre transporteringskostnader.

Som en del av avtalen skal Uber integrere teknologi for selvkjøring i Toyota Sienna, og disse bilene vil i førsteomgang benyttes i Ubers transporttjeneste. Senere kan de bli en del av nettverket til en tredjepart.

Annonse
Kvinne ble påkjørt og drept av Uber-bil

Etter den tragiske ulykken i mars i år valgte Uber å trappe ned på utviklingen av autonom bilteknologi. Som Wall Street Journal skriver, har rundt 400 testsjåfører mistet jobben i selskapet, i tillegg har Uber parkert flere av de selvkjørende bilene i områdene San Francisco Bay Area, Pittsburgh og Toronto mens etterforskningen pågår.

Også Toyota valgte å innstille sine tester etter ulykken der en selvkjørende Volvo XC90, med en testsjåfør bak rattet, kjørte på og drepte en kvinne som krysset veien.

 

Kilde:
Wall Street Journal (betalingsmur)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse