Tesla Model S kom lengst, men Kia Soul overrasket stort, i rekkeviddetest.

Annonse


Tesla Model S kjørte lengst i stor rekkeviddetest

I sommer gjennomførte Autobest, i samarbeid med 31 biljournalister, den største, uavhengige rekkeviddetesten med de ti mest populære elbilene på markedet. Motorbloggen var først til å omtale saken.

Følger WLTP-standarden

Testen baserer seg på den nye og strengere målestandarden WLTP som er mer realistisk sammenliknet med NEDC og amerikanske EPA. Resultatet fra testene ble sammenliknet med de oppgitte WLTP-tallene. Ettersom ikke alle bilprodusentene har disse tallene klare, er det basert på et estimat.

Motorbloggen skriver at målet med testen var å avsløre realistisk rekkevidde under forutsetninger som “minner mest om vanlig kjøring og bruk”. Elbilene ble kjørt på landevei, motorvei og i by, mens samtlige avsluttet på Catalunya-banen med en gjennomsnittsfart på 70 kilometer i timen, forklarer nettstedet.

Elbilene ble testet to ganger.

Annonse


Tesla kjørte lengst

Vinneren, basert på WLTP-tallene, var faktisk Kia Soul som kjørte 118 prosent av estimatet på 185 kilometer. I testene nådde Soul henholdsvis 222 og 214 kilometer.

Bilen som kjørte lengst var Tesla Model 3 som nådde henholdsvis 433 og 411 kilometer i test 1 og 2. Bilen har en estimert WLTP-rekkevidde på 461 kilometer.

Samtidig skuffet Norges-favoritt Nissan Leaf og nykommeren Jaguar I-Pace. Hverken Leaf eller I-Pace var i nærhet av å nå WLTP-estimatene på henholdsvis 285 og 480 kilometer. Merk at det for Jaguars del var snakk om en førproduksjonsmodell uten ferdig programvare.

Her er resultatene:

*Estimert rekkevidde for bilene som ikke har offisiell WLTP.
*Estimert rekkevidde for bilene som ikke har offisiell WLTP.

Under kan du se hvordan vi opplevde det da vi prøvekjørte Jaguar i-Pace:

 

Kilde:
Motorbloggen