Populært nettsted for nedlasting av spill-ROMs fjerner spillene
Nintendo sørger for å stenge ROM-nettsteder.

Annonse


Nintendo sørger for at ROM-nettsteder stenger

Den japanske spillgiganten tok i forrige måned ut stevning mot LoveROMS.com og LoveRETRO.com som følge av brudd på Nintendos opphavsrett og varemerker.

Nettstedene, som man tror at drives av Jacob Mathias og selskapet hans Mathias Designs LLC, tilbød en lang rekke forskjellige spill-ROMs – blant dem flere forskjellig Nintendo-spill.

I stevningen skriver Nintendo at LoveROMs og LoveRETRO er en av de mest åpne og notoriske hubene for piratkopierte spill. Videre skriver Nintendo at nettstedene deres reproduserer og distribuerer uautoriserte kopier av Nintendos spill.

Begge nettstedene tatt ned

Begge nettstedene er nå tatt ned og de viser beskjeder som peker i retning av at de ikke vil komme tilbake.

Annonse


Denne utviklingen ble ikke godt mottatt blant emulatorbrukerne.  I dag venter det enda flere dårlige nyheter.

EmuParadise fjerner spill-ROMs

EmuParadise melder at de, etter 18 år, ikke lengre kommer til å la brukere laste ned klassiske spill-ROMs fra deres nettside.

Grunnen til dette oppgis ikke direkte, men det hintes til at Nintendos søksmål mot andre lignende nettsider er grunnen til at de nå velger å slutte.

– Som mange av dere er klar over har situasjonen rundt emuleringsnettsteder endret seg i det siste. Det dere sannsynligvis ikke vet, er at vi i EmuParadise har håndert liknende problemer i alle de 18 årene vi har eksistert, skriver EmuParadise-sjef MasJ.

Truende brev

– Vi har mottatt truende brev. Webhostingtilbydere har plutselig stengt serverne våre. Vi har sett alt. Vi har alltid etterkommet forespørsler om å fjerne spill-ROMs, men som dere kan se, er det ikke garanti for noe som helst, skriver han videre.

Tusenvis av e-poster fra retrospillfans

– Vi har mottatt tusenvis av e-poster fra folk som forteller oss om hvor glade de er for å kunne gjenoppdage og dele barndommen deres med familiens neste generasjon. Vi har mottatt e-poster fra soldater i krig som sier at den eneste måten de kommer gjennom dagene på, er å spille retrospill som de spilte da de var barn. Vi har mottatt e-poster fra brødre som har mistet deres søsken til kreft og som fant trøst i spill som de spilte da de var barn. Det finnes utallige historier som disse, skriver MasJ.

Nå ser det ut til at muligheten for å kunne laste ned Nintendos spill-ROMs går mot slutten.

– Risikoen for ødeleggende konsekvenser gjør at arbeidet ikke er verdt det for oss. Jeg kan ikke med god samvittighet risikere fremtiden til de andre som arbeider på nettsiden, skriver MasJ videre.

Avslutningsvis skriver MasJ at teamet forsatt vil være lidenskapelig opptatt av retrospill, men at det fra nå av ikke vil være mulig å laste ned ROMs fra nettsidene deres.

Kilde:

TorrentFreak
EmuParadise

Hva mener du om Nintendos framferd ovenfor disse nettsidene? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse