Selv Samsung må innrømme det nå
Dårlige salgstall for Galaxy S9 får skylda for Samsungs svakere kvartalsresultat.

Annonse


Selv Samsung må innrømme det nå

Samsungs kvartalsresultater har kommet og de ble slik selskapet tidligere hadde forutsett. Det er slutt på rekordhøye overskudd hvert eneste kvartal.

Lavere omsetning

Selskapet hadde en omsetning på 422 milliarder kroner. Av dette kunne selskapet innkassere et overskudd på 108 milliarder kroner. Reduksjonen er på fire prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Salget av Galaxy S9 går “treigt”

I følge Samsung, er grunnen til reduksjonen at selskapet har solgt færre smarttelefoner og skjermpaneler enn ønskelig. Selskapets flaggskipmodell og viktigste modell i år, Galaxy S9, ble lagt ut for salgt i forrige kvartal, og Samsung har beskrevet salget som treigt. Analytikere har spådd at telefonen blir den minst populære Galaxy S-telefonen siden Galaxy S3.

Lav etterspørsel etter OLED-paneler

Videre melder Samsung at etterspørselen etter fleksible OLED-paneler er lav, og at prisen på og mengden av LCD-produkter er på vei nedover. Selskapet forventer at etterspørselen etter OLED-produkter kommer til å ta seg opp utover året – blant annet fordi Apple planlegger å lansere to nye iPhoner som bruker Samsungs OLED-paneler.

Annonse


Kilde:

The Verge

Har du kjøpt deg en Samsung Galaxy S9? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse