Vi har testet sky-kameraet til 160 kroner som tukter Amazon og Google
Enklere blir det ikke: det er lett å se hvordan de har holdt prisen nede, men det er helt gret. Lett er kameraet i bruk også.

Annonse


Vi har testet sky-kameraet til 160 kroner som tukter Amazon og Google

Wyze er selskapet som selger nærmest umulig billige sky-kameraer i USA.

Oppdatert, 19:40

Sjekk ut hvordan appen ser ut, innstillingene og ikke minst bildekvaliteten dag og natt:

Grunderselskap traff blink med sitt første produkt

Selskapet minner mye om Anker, startet av den tidligere Google senior-ingenøren Steven Yang, men i motsetning til Anker som produserer ladere og kabler til mobiler og bærbare, produserer Wyze billige nettkameraer som fort ble en hit.

Annonse


Wyze Labs har som Anker en veldig kundevennlig profil, og vet nøyaktig hva som skal til for å posisjonere seg smart i markedet som en offensiv utfordrer på pris. Timingen har også vært god for dem etter alle problemene innad hos Nest.

De tre grunnleggerne av Wyze Labs fra Washington møttes hos Amazon, men valgte å slutte og skape sitt eget selskap med forretningsideer hentet fra nettopp Amazon.
De tre grunnleggerne av Wyze Labs fra Washington møttes hos Amazon, men valgte å slutte og skape sitt eget selskap med forretningsideer hentet fra nettopp Amazon. Fra venstre: Dave Crosby, Elana Fisherman og Zun Zhang. (Ill.: Wyze Labs)

Utrolig kunderespons

Selskapet startet med WyzeCam, lansert for noen år tilbake, og fulgte senere opp med WyzeCam V2 med bedre bildekvalitet tidlig i år.

Vi handlet to på rappen, og har siden kjøpet vært svært imponert over hvor enkelt appen fungerer og ikke minst hvor smarte og robuste WyzeCam V2 er.

En av dem har stått ute i varmen her i Los Angeles i et par måneder, og fungerer som bare det, mens den andre er plassert trygt inne. Etter en kort installasjon er det ingen manuell konfigurasjon som skal til for å nå kameraene om man er utenfor eget WiFi-nett.

Det er nesten som om de to selskapene samarbeider…

Amazon Cloud Cam.
Amazon Cloud Cam. (Ill.: Amazon)
WyzeCam V2.
WyzeCam V2.

Funksjonalitet

Man forventer jo ikke haugevis av gratis funksjonalitet for 20 dollar, men WyzeCam leverer i bøtter og spann:

  • 1080p med nattmodus
  • 2-veis lyd
  • Automatisk objekt-sporing med push-varsel støtte
  • Alexa og IFTT-støtte
  • Magnet med en liten arm på undersiden gjør den enkel å feste

I tillegg har den faktisk karbondioksid-varsel og varsler deg på samme måte om røykvarsleren går av. Den har altså ikke sensorer for dette, men snapper opp lyden. WyzeCam har også et imponerende aktivt samfunn på nett, spesielt på Reddit.

Veien videre

Etter suksessen med de to WyzeCam-kameraene, har selskapet lansert Wyze Cam Pan, et dreibart kamera til 250 kroner.

Produktene er langt billigere enn f.eks. de fra Google-eide Nest som tar 1700 kroner for et innendørs-kamera. Ønsker man sky-opptak man må betale 400 kroner i året for det i tillegg. Amazon Cloud Cam er litt billigere til 980 kroner, men de tar også betalt for lagringen: det er kun de siste 24 timene som er gratis.

WyzeCam har kanskje ikke de helt samme avanserte sky-funksjonene, men tilbyr 14 dager med sky-lagring helt gratis, i tillegg til at man putte inn et billig SD-kort om man ønsker å ta vare på opptakene lenger (for mer enn en uke anbefales mer enn 32GB).

Hva er det beste alternativet til WyzeCam i Norge?

Har du smarte kamera-løsninger hjemme? Da ønsker vi å høre fra deg i kommentarfeltet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse