Annonse


Overraskende tynne rammer til budsjett-iPhone

Den kommende “budsjett-telefonen” fra Apple, iPhone 9, er stadig en het potet på ryktebørsen. At telefonen skal være rimelig sammenliknet med Apples øvrige smarttelefonmodeller, betyr at Apple må foreta et og annet kompromiss hva design og funksjonalitet angår.

Full Active LCD

I følge det japanske nettstedet Macotakara, skal iPhone 9 ta i bruk en ny skjermteknologi kalt “Full Active LCD”. Denne teknologien gjør at budsjett-telefonen får tynnere rammer enn både iPhone X og iPhone X Plus.

En tidligere iPhone 9-modell liggende ved en iPhone X Plus. Nå kan det se ut som de tjukke rammene man tidligere fryktet ikke blir å finne på telefonen.
En tidligere iPhone 9-modell liggende ved en iPhone X Plus. Nå kan det se ut som de tjukke rammene man tidligere fryktet ikke blir å finne på telefonen. (Ill.: Ben Geskin / Forbes)

En halv millimeter

Teknologien som gjør dette mulig benytter seg av en berøringssensor utviklet av Apple-partner Japan Pixels. Sensoren kalles for “Japan Pixel Eyes” og denne gjør det mulig å utvikle telefoner med rammer så tynne som 0,5 mm. Dette er overraskende, spesielt med tanke på at dagens iPhone X har en ramme på 1 mm.

Høy feilrate

Det er bare ett problem. I følge Macotakara skal feilraten på “Full Active LCD”-er være høy. Dette kan føre til at telefonens lansering blir utsatt fra september til november. Vi satser på at det er hold i ryktene. Tynne rammer ser uten tvil best ut!

Annonse


Kilde:

Forbes
Macotakara

Annonse