Slik kan du teste den neste versjonen av Windows 10.
Windows 10-testen kommer med nyheter til Edge.

Annonse


Slik skal Microsoft løse en av de store Windows-plagene

I går kveld norsk tid rullet Microsoft ut to nye Windows 10-utgaver til sine testere. Den ene var en ny versjon av Redstone 5 som ventes i høst, mens den andre er i Redstone 6-grenen. Sistnevnte er Windows 10-lanseringen som ventes på vårparten 2019.

Flere nyheter

Av det vi kan se er det ingen forskjeller mellom de to lanseringene, men velger man “Skip Ahead” under Insider-innstillingene i Windows 10, vil man fremover kunne teste nyheter som kommer i neste års lansering.

Blant nyhetene i denne oppdateringen som gjelder både Redstone 5 og 6, er Group Policies i nettleseren Edge slik at IT-administratorer kan velge å fjerne fullskjermmodus, skriver, favorittfanen og lagre netthistorikken.

En annen nyhet til Edge er at XSS-filteret pensjoneres, men Microsoft lover at kundene fremdeles er sikret gjennom moderne standarder som Content Security Policy.

Annonse


Bedre Windows Update

Videre introduserer Microsoft nye uttrykksikoner fra Unicode 11. Pakken inneholder 157 nye emotikoner, i tillegg har selskapet oppdatert noen av de nåværende.

De nye emotikonene kommer til Windows 10.
De nye emotikonene kommer til Windows 10.

Kanskje den mest interessante nyheten er forbedringer til Windows Update, for hvem har ikke irritert seg over at Windows oppdaterer når man minst ønsker det. Nå bruker Windows 10 maskinlæring for å lære når det passer seg best å installere en oppdatering.

“Det betyr at Microsoft ikke bare sjekker om du bruker enheten før Microsoft omstarter, men Microsoft vil også anslå om du kun forlater enheten for å hente en kaffe for så å returnere etter en kort stund”, forklarer selskapet.

Slik registrerer du deg for å teste Windows 10-versjonen som ventes våren 2019:

  • Åpne Innstillinger.
  • Velg Oppdatering og sikkerhet.
  • Velg Windows Insider Program.
  • Under Hva slags innhold vil du motta velger du Skip ahead to the next Windows release.
  • Hvis du vil teste utgaven som lanseres i høst, velger du Active Development of Windows og Fast.

PS. Vi anbefaler at man ikke installerer betaversjoner på hovedmaskinen sin.

 

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse