Nye ARM-brikker to år bak iPhone
ARM sliter med å holde takt med Apple. Alle sliter faktisk med det, i hvert fall på papiret.

Annonse


Ny ARM-brikke to år bak iPhone

Ifølge tidlige analyser er Apple fremdeles to år foran ARMs brikke-design.

Er kjappere, men…

Med andre ord er Cortex-A75 som ble avslørt i går, fremdeles ikke på høyde med Apple A11, for ikke å snakke om A12 som kommer i september i de nye iPhone-modellene.

Merk at dette er beregninger basert på tidligere erfaringer og ARMs prosentøkninger som avslørt i går.

Men heldigvis for Qualcomm som utvikler Snapdragon-brikkesettet som brukes i de aller fleste Android-toppmodellene, bortsett fra Samsung med Exynos og Huawei med Kirin, så er Cortex-A75 kjappere enn nettopp Samsungs Exynos-toppmodell 9810.

Annonse
– Qualcomm utvikler CPU dedikert til Windows 10-PC-er

Apples A-brikker er designet med MacBooks i tankene?

Det spekuleres om hvorfor det er slik, og det påpekes samtidig at sammenligningen ikke er helt fair da A-brikkene fra Apple er en SoC (System on a Chip) med GPU og mye mer.

WinterCharm, en Reddit-bruker med peiling på brikkesett, forklarer det slik:

“Apples fordel er fordi de har en mer desktop-lignende tilnærming til Design enn hva ARM våger å gjøre. Apple har denne luksusen fordi de “selger” brikkene til seg selv, noe som tillater dem å bruke hver dollar på råvarer og å bygge større brikker.”

“Apples A11 Mistral (høy effektivites-kjerner) er større enn Cortex høy-ytelses-kjerner. Disse er mye mer lik arkitekturen til en Core i7 CPU fra Intel – fra omstillingsbufferen til en mye bredere input. De ser ut som skrivebordskjerner, og ble alltid designet med desktop-lignende ytelse i tankene. Dette har vært tilfelle siden A7 ble 64 bit (og ikke fordi det er 64 bit).”

“Apple er faktisk like foran Intel akkurat nå fordi A11 på 3-4W er nær farten til en i5 7267U som kjører på 28W.”

Slik forklarer ARM brikken:

 

Kilde:
AnandTech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse