ARM har avslørt neste-generasjon brikker: skal konkurrere mot Intel i7
Som vanlig er brikkene kjappere. Nå er det opp til OEM-ene å dra nytte av det på korrekt måte for brukeren.

Annonse


ARM har avslørt neste-generasjon brikker: skal konkurrere mot Intel i7

ARM, selskapet bak brikkesett-plattformen som brukes i alt fra iPhone til Android-mobiler, nettbrett og datamaskiner, har avslørt sine neste-generasjons brikker.

Cortex-A75 er navnet på den 35 prosent kjappere brikken. Den blir å finne i mobiler fra neste år.

Apple er gode på tester, men er de egentlig best i bruk?

Det blir spennende å se om de klarer å tukte Apples syntetiske tester. Apples A-brikker yter godt, men iPhone lider av agressiv RAM-håndtering noe som betyr at appene fort går i dvale – dette er Android bedre på, samtidig som de leverer bedre batterilevetid. Apple har mye å ta igjen på her, og nå blir altså ARM enda bedre.

Det blir spennende å se hvordan det vil oppleves i praksis

35 prosent er minimum-økingen: visse matematiske beregninger vil gå 50 til 70 prosent kjappere, mens høy-ytelses-apper som trenger kjapp RAM-tilgang vil kunne hente data 60 til 95 prosent kjappere.

Annonse


Vi snakker om en brikke som yter som Intels Core i5-7300, men med mer mellomlagringsminne, bør den være i stant til å konkurrere mot i7.

Dette er gode nyheter for Microsoft som helt sikkert har planer om å gjøre nettopp dette, og derfor kunne levere Windows 10 ARM-maskiner med langt bedre ytelse enn de første som er lansert – det positive med disse er god batterilevetid, men ytelsen er for dårlig.

GPU-en

Grafikk-delen av brikken heter Mali-G76. Denne flankes av Mali-V76 som kan drive 8K.

Som vanlig skrytes det av konsoll-grafikk med G76. Hah. Den har vi hørt før.

 

 

Kilde:
Cnet

Annonse