Acer lanserte en haug produkter - dette må du vite
Acer lanserte alt fra nettbrett, til skjermer og bærbare, for ikke å snakke om kraftig gamer-maskinvare.

Annonse


Vi hørte Intel fortelle oss en hemmelighet om deres nye CPU-er

Acer lanserte i går en lang rekke nye produkter.

Spennvidden er stor, så her er det nok noe for alle og enhver.

Bærbare PC-er

Swift 5

Den andre PC-en i Swift-serien er Swift 5. En nydelig PC konstruert i aluminium.

Den veier nemlig under 1 kg og er derfor smart for folk som er mye på farten.

Annonse


Med Whiskey Lake-prosessor

I følge Acer er PC-en utstyrt med de nyeste CPU-ene fra Intel, slik at PC-en får solid ytelse, men også et sparsomt strømforbruk. Selv om det ikke er bekreftet fra Acer-hold, har vi fått vite av Intel at det er den nye ikke-lanserte 14nm-prosessoren, Whiskey Lake, som blir å finne i maskina.

Swift 5 har en full HD-skjerm som benytter seg av IPS-teknologien. Skjermen har ultratynne kanter og disse måler knappe 5,87 mm. Det betyr at skjermen dekker 87,6 prosent av overflaten.

Maskinen tilbys med SSD-lagring på opptil 1 TB og opptil 16 GB DDR4-minne. Videre har den en USB 3.1 Type C (2. generasjon)-port og to USB 3.1 Type-A-porter. Dette i tillegg til innganger for HDMI-kabel og SD-kort.

Forventet lansering er oktober. Vi fikk ikke de norske prisene av Acer.

Acers Swift 3 er en maskin som er pen å se på.
Acers Swift 5 er en maskin som er pen å se på. (Ill.: Acer)

Chromebook 13 og Chromebook Spin 13

Acer var ikke snauere enn at de lanserte to nye 13-tommer Chromebooks. Maskinene er i følge Acer tiltenkt profesjonell bruk.

Begge Chromebook-ene er laget i aluminium, og er med det relativt solide, tynne og ikke minst, lette.

Maskinene kommer ikke med skjermer i 16:9-format, da Acer er av den oppfatning at 3:2 passer bedre for de som arbeider mye med tekstdokumenter.

Skjermene (IPS) har for øvrig en oppløsning på 2256 x 1504.

Maskinene blir utstyrt med 8. generasjons Intel-prosessorer, og de kommer til å ha to USB 3,1 Type-C (første generasjon)-porter.

Chromebook Spin har hengsler som kan roteres 360 grader, noe som vil si at du kan brette skjermen bakover mot bunnen av PC-en. Dette er perfekt for de som vil bruke Wacom-pennen som følger med maskinen.

Videre er maskinene utstyrt med Corning Gorilla Glass-touchpad. ITavisen testet maskinene såvidt i løpet av pressekonferansen i dag, og vi fikk et godt inntrykk av berøringsflaten under tastene.

I følge Acer vil batteriet kunne vare opptil 10 timer, men dette må som alltid tas med en klype salt.

Chromebook Spin 13 kan utstyres med en i5 8250U-prosessor eller en i3 8103U-prosessor. Dette sammen med 16GB LPDDR3-minne og opptil 128 GB eMMC-lagring.

Chromebook 13 blir å få kjøpt med i3 8103U-, Pentium 4415U- og Celeron 3865U-prosessorer. Også denne maskinen blir levert med 16 GB LPDDR3-minne, men lagringsplassen er begrenset til enten 32GB eller 64 GB (også eMMC).

Forventet lansering for begge produktene er august/september.

Chromebook 13 er absolutt ikke en stygg maskin.
Chromebook 13 er absolutt ikke en stygg maskin. (Ill.: Acer)
Men Spin-versjonen ser hakket vassere ut.
Men Spin-versjonen ser hakket vassere ut. (Ill.: Acer)

Chromebook Spin 15 og Chromebook 15

Men det er ikke bare forretningsfolk som er tiltenkt Chromebooks:

15-tommer-utgaven med skjerm som kan bøyes helt bak mot bunnen er ideell for forbrukere som bruker Netflix og andre applikasjoner. Også denne Chromebook-versjonen har Corning Gorilla Glass-touchpad og et batteri som er grovt anslått til å kunne vare 13 timer.

I tillegg til Chromebook Spin 15, kommer også Chromebook 15. Denne maskinen er hakket billigere enn Spin-versjonen, og har et batteri som kan vare opptil 14 timer.

Skjermene til begge maskinene har full HD-oppløsning, og begge har støtte for multitouch, men sistnevnte kan velges bort fra Chromebook 15-utgaven hvis man er ute etter å spare penger.

Chromebook Spin 15 leveres med en firekjerners Intel Pentium N4200-prosessor, Intel Celeron N3450-prosessor, eller tokjerner-CPU-en Intel Celeron N3350.

I tillegg kan man velge mellom 4 og 8 GB LPDDR4 minne og enten 32 eller 64 GB eMMC-lagring. Videre er maskina utstyrt med to USB 3,1 Type-C-innganger (første generasjon), i tillegg til to USB 3.0-innganger og inngang for MicroSD-kort.

Den billigere Chromebook 15 leveres med de samme komponentene som Chromebook Spin 15. Den eneste forskjellen er i praksis at Chromebook Spin 15 kan brettes rundt og derfor er bedre egnet for touch enn hva tilfellet er for Chromebook.

Forventet utsalgspris for Chromebook Spin er 449 Euro, mens utsalgsprisen for Chromebook 15 er forventet å være 399 Euro. Chromebook Spin 15 blir å få kjøpt eksklusivt hos Elkjøp i løpet av juli.

Chromebook Spin 15 er nok en pen maskin.
Chromebook Spin 15 er nok en pen maskin. (Ill.: Andreas Haldorsen)

Chromebook 15 så heller ikke så verst ut.
Chromebook 15 så heller ikke så verst ut. (Ill.: Andreas Haldorsen)

Predator Helios 300 Special Edition

Acers mer “budsjettvennlige” spillbærbare, Helios 300, kommer nå ut i en spesialversjon i hvitt med detaljer i gullfarge. Noe uvanlig fargevalg for en gaming-laptop.

Maskina har en 15,6 tommer skjerm som tilbyr en oppdateringsfrekvens på 144Hz. PC-en er utstyrt med 8. generasjons i7+-prosessor, et GeForce GTX 1060-grafikkort som kan overklokkes, samt muligheten for SSD-lagring på opptil 512 GB – i tillegg til harddisk på opptil 2 TB. Altså alt det en gamer trenger når han eller hun er på farten.

Videre kan maskina utstyres med opptil 32 GB DDR4-minne.

Forventet utsalgspris i Europa er på 1 599 Euro. Norsk pris er enda ikke offentliggjort.

I tillegg til dette kan man kjøpe hvitt ekstrautstyr som passer sammen med den hvite PC-en.

Med en hvit spillbærbar vil du uten tvil skille deg ut i mengden.
Med en hvit spillbærbar vil du uten tvil skille deg ut i mengden. (Ill.: Andreas Haldorsen)

Hvitt ekstrautstyr hører med til hvit PC.
Hvitt ekstrautstyr hører med til hvit PC. (Ill.: Andreas Haldorsen)

Predator Helios 500

Helios 500 er en spillbærbar for gameren som trenger litt mer når han eller hun er på farten. Denne maskinen er utstyrt med 8. generasjons i9+-prosessor og med et overklokkbart GTX 1070-kort.

PC-en støtter NVMePCIe-SSD-er og har støtte for opptil 64 GB minne.

Skjermen (enten UHD eller FHD IPS), som er på 17 tommer, tilbyr 4K-oppløsning, G-SYNC-støtte og en oppdateringsfrekvens på 144Hz.

Videre har PC-en to Thunderbolt 3-innganger, en display port og en HDMI 2,0-inngang. Følgelig støtter laptopen opptil tre eksterne monitorer.

Det foreligger ingen prisinformasjon om produktet på nåværende tidspunkt. Acer forventer at PC-en kommer i salg i løpet av Juli, mens AMD-versjonen av maskinen blir noe forsinket.

Med tanke på at Helios 300 Special Edition koster 1 599 Euro, blir denne maskina neppe en billig sak.

Helios 500 ser på alle måter ut som en ordinær spillbærbar.
Helios 500 ser på alle måter ut som en ordinær spillbærbar. (Ill.: Andreas Haldorsen)

Chromebook Tab 10

I tillegg til de bærbare maskinene, viste Acer frem den allerede lanserte Chromebool Tab 10. Dette mest sannsynlig som et ledd i å minne folk om Acers alternativ til Apples billig-iPad. Dette er et nettbrett tiltenkt unge under utdanning. Den har en 9,7 tommer stor multitouch-IPS-skjerm med en oppløsning på 2048 x 1536. Den blir levert med penn fra Wacom.

Nettbrettet har 4GB LPDDR3-minne og 32 GB eMMC-lagringsplass. Brettet veier i overgant av 500 gram og har en oppgitt batteritid på 9 timer.

En fint nettbrett. Wacom-pennen som følger med er et stort pluss.
En fint nettbrett. Wacom-pennen som følger med er et stort pluss.

Stasjonære PC-er og monitorer

Nitro 50

For de av oss som foretrekker å spille på en stasjonær PC, vil muligens Nitro 50 være et alternativ.

Maskinen leveres med 8. generasjons i7-prosessor og blir levert med et GTX 1070-kort. PC-en kan konfigureres til å ha en harddisk på opptil 3 TB og en SSD på opptil 512 GB. Innebygd i PC-kabinettet vil du finne et trådløst ladeområde for enheter som støtter Qi-standarden for trådløs lading.

Utsalgspris er forventet å starte på 999 Euro når maskina lanseres i mai.

Sammenliknet med designet til de andre gamingmaskinene vi så i dag, er dette heller nøytralt.
Sammenliknet med designet til de andre gamingmaskinene vi så i dag, er dette heller nøytralt. (Ill.: Andreas Haldorsen)

Nitro VG0- og RG0-monitorer

Acer var ikke mer beskjeden enn at de bestemte seg for å offentliggjøre to nye spillskjermer.

Det er snakk om IPS-skjermer med støtte for AMDs FreeSync og med minimale 1ms Visual Reponse Boost som gir en effekt tilsvarende 1ms MPRT (Moving Picture Response Time).

VG0-skjermen blir å finne i størrelsene 21,5″, 23,8″ og 27″ og med oppløsning på henholdsvis full HD, WQHD og 4K UHD. Dette sammen med støtte for en oppdateringsfrekvens på opptil 144Hz. Fargegamut er på opptil 100% sRGB.

RG0-skjermen blir levert i størrelsene 23,8″ og 27″, men oppløsningen er begrenset til full HD. I tillegg er oppdateringsfrekvensen begrenset til 75Hz. Fargegamut på ca. 72prosent NTSC.

Sist, men ikke minst, har begge skjermene støtte for VESA-mount.

Liten tvil om at denne RG0-skjermen er en gamingskjerm.
Liten tvil om at denne RG0-skjermen er en gamingskjerm. (Ill.: Andreas Haldorsen)

Predator Orion 3000 og Predator Orion 5000

Disse maskinene er tiltenkt gamere som ikke vil spare på noe, ei heller lommeboka.

Orion 3000 er utstyrt med 8. generasjons Intel Core i7+-prosessor, og kan leveres med grafikkortene GTX 1050, 1060, 1070 og 1080. Toppkonfigurert blir den levert med 64 GB DDR4 2666 MHz-minne med støtte for Intel Optane Memory.

Videre vil du kunne lagre dine spill, filmer og bilder på enten den 3 TB store harddisken eller den 512 GB store SSD-en. Forventet utsalgspris i juni er 1 299 Euro for den rimeligste utgaven.

En toppkonfigurert Orion 5000 leveres med en i7+ 8700K-prosessor og med muligheten for to installerte GTX 1080 Ti-kort. Om du vil spare litt penger her, får du også muligheten til å gå for enkeltstående kort.

Også denne har støtte for opptil 64 GB DDR4 2666 MHz-minne og lagringsplass på 3TB HDD og 512 GB SSD.

Forventet utsalgspris i juli er 1 699 Euro for den rimeligste utgaven.

Ingen tvil om at Orion 5000 er myntet på gamere.
Ingen tvil om at Orion 5000 er myntet på gamere. (Ill.: Andreas Haldorsen)
Det må likevel sies at vi hadde forventet at den så "kulere" ut på innsiden.
Det må likevel sies at vi hadde forventet at den så “kulere” ut på innsiden. (Ill.: Andreas Haldorsen)

Man ser det er en spill-maskin, for å si det sånn

Kabinettene til Orion 3000 eller Orion 5000 kan anses for å være nøytrale hva design angår. Orion 5000, som er tiltenkt de med relativt dype lommebøker, har et design som ikke levner tvil om at det er snakk om en spill-PC.

Det må likevel påpekes at Orion 3000, som er merkbart mindre i størrelsen, også har et smakfullt design (for de som liker typisk spill-PC-design).

Stilig og kraftfull på samme tid.
Orion 3000 er stilig og kraftfull på samme tid. (Ill.: Andreas Haldorsen)
Det er også mulig å henge headset opp på siden.
Det er også mulig å henge headset opp på siden. (Ill.: Andreas Haldorsen)

Predator Orion X?

Acer kunne også avsløre at de kommer med en X-utgave av Orion-serien. Denne skal visstnok bli utstyrt med en Intel Xeon-CPU, en prosessorserie som vanligvis brukes i kraftige servere.

Vi kommer tilbake med flere detaljer om denne når Acer letter ytterligere på sløret.

Ekstrautstyr

I tillegg til dette kunne Acer også avduke nytt ekstrautstyr. Deriblant Predator Cestus 510 som er en ny gamingmus med optisk sensor som støtter opptil 16 000 DPI.

Videre har Acer lansert en ny gaming-stol, som ITavisen fikk teste på pressekonferansen. En stol som for øvrig var god å sitte i, men ikke nevneverdig bedre enn stoler fra konkurrerende merker.

For de som er mye på farten har Acer også lansert en koffert kalt Predator Hard Case. Er du redd for at de små babyene dine (tastatur, spill-mus m.m.) skal gå i stykker når du reiser, så kan denne hard-casen værenoe for deg.

Sist, men ikke minst, avduket Acer et nytt gaming-tastatur kalt Predator Aethon 500.

Et gamingtastatur uten noe om og men.
Et gamingtastatur uten noe om og men. (Ill.: Andreas Haldorsen)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse