Produksjonen har startet for de nye iPhone-brikkene
Apples nye mobiler, ikke minst iPhone X Plus, blir utstyrt med en mer effektiv A-brikke for økt ytelse og batterilevetid.

Annonse


Produksjonen av de nye iPhone-brikkene har startet

TSMC har startet produksjonen av Apples nye brikkesett som blir å finne i iPhone-modellene som lanseres i september. Det melder Bloomberg.

Fra 10 til 7 nm

Det skal være snakk om tre modeller, der den ene er noe billigere med et 6,1″ LCD-panel, og de to andre en oppgradert iPhone X 5,8″ og en iPhone X Plus på trolig 6,5″.

Den nye brikken, trolig kalt A12, tar i bruk 7 nm-teknologi slik at ytelsen økes samtidig som effektiviteten er bedre. I dagens nyeste iPhone-modeller bruker Apple A11-brikken som er bygget med 10 nm. teknologi.

Apple trolig først

Bloomberg bemerker at det er viktig med bedre ytelse, og ikke minst batterilevetid, i et konkurransedrevet marked der alle sliter med å selge mobiler i et marked som har stagnert noe.

Annonse


iPhone har aldri vært best på batterilevetid – er det noe de vil kunne få til i år med nye 7 nm.-brikker? Det er på tide de tar et tak på det feltet.

Snapdragon 845, brikkesettet i de kjappeste Android-mobilene, bruker 10 nm. teknologi og ble avduket i november 2016. Apple A11 ble avslørt samtidig med dagens iPhone-generasjon, altså 12. september 2017.

 

Kilde:
Bloomberg