Stor nyhet fra Vipps.
Stor nyhet fra Vipps.

Annonse


Snart kommer Vipps-pengene på sekundet – uansett bank

I en pressemelding i dag kunngjør Vipps tjenesten Straksbetaling. Løsningen betyr at brukerne får pengene på sekundet, uavhengig av hvilken bank man bruker og også på helligdager.

Oppdatert:

Straksbetaling følger samme retningslinjer som vanlig Vipps-bruk. Det vil si gratis overføring på opptil 5000 kroner. Vippse-summer over 5000 kroner belastes med ett prosent av beløpet. Vippsing av penger til lag, foreninger og bedrifter er gratis.

Overfør på sekundet

− At Straksbetaling nå er en mulighet er en direkte konsekvens av at store deler av bank-Norge står sammen om Vipps. Derfor spiller det ingen rolle om du vippser til noen som har samme bank som deg eller ikke, pengene kommer inn på konto umiddelbart uavhengig av det, sier Vipps-sjef Rune Garborg i en pressmelding.

Annonse


Dette var noe av målet med Vipps da flere norske banker gikk sammen om den DNB-startede tjenesten i fjor høst. Nå blir norske bankkunder blant de første i verden som får mulighet til å overføre penger på sekundet.

Stor etterspørsel

Vipps forklarer i pressemeldingen at man ved Straksbetaling overfører penger direkte fra kontoen sin, fremfor bankkortet som er vanlig i dag. Man kan fortsatt velge å bruke kortet, men da skjer ikke overføringen like raskt hvis mottakeren og senderen har ulike banker.

− Brukerne våre har lenge etterspurt at overføringen skjer umiddelbart, og derfor har dette vært en prioritet for oss. At Norge også er blant de første landene i verden der det er mulig å sende penger på sekundet til andre, uavhengig av bankforbindelse, synes vi er utrolig kult. Det viser hvilke muligheter som ligger i Vipps, Garborg i pressemeldingen.

I pressemeldingen opplyses det om at utrullingen starter i disse dager og at alle Vipps-brukere skal ha Straksbetaling innen uke 17.

 

Kilde:
Pressemelding

Annonse