Her er Nokias MWC-telefoner.
Her er Nokias MWC-telefoner.

Annonse


Dette er Nokias eksklusive og helt unike 8 Sirocco

Etter at Huawei sparket i gang mobilmessen, er det er Nokias tur til å ta over stafettpinnen. Finnen er tilbake i mobilmarkedet for fullt og under MWC skal finnene vise frem en rekke nye smarttelefoner. Vi venter spent.

Oppdatert,

Norske priser og lanseringsdato kommer senere, melder Nokia til oss.

Nokias nye kvintett

Under MWC-showet til Nokia avslørte finnene fem nye telefoner, og som i fjor var det litt nostalgi på menyen. Det var faktisk tilstander til jubel i salen da Nokia viste frem 8110 4G – en nyversjon av klassikeren fra 1999.

Annonse


Banantelefonen er altså tilbake.

I videovinduet under kan du se avsløringene i opptak.

Neste ut var Nokia 1 som blir finnenes første “Android One”-enheten. Det vil si med en ren Android-installasjon. Nokia omtaler det som “ren, sikker og oppdatert”. Dette er den rimeligste smarttelefonen til Nokia og starter på under 100 euro.

Deretter var det duket for Nokia 6, en svært lekker smarttelefon fra den tidligere mobilkjempen. Her trekker Nokia frem detaljer som 60 prosent raskere enn forgjengeren, Dual-Sight Zeiss-kamera, USB-C og 2,5D-panel. Mobilen drives av en Snapdragon 630 og plasserer seg dermed i midtsjiktet.

Prisen vil ende på rundt 270 euro.

Nokia 7 Plus og 8 Sirocco

Så var det duket for litt mer interessante saker. Nokia 7 Plus er den første modellen der rammene minimalistiske. Ikke på høyde med Galaxy Note 8 og iPhone X, men definitivt innenfor. Den 6-tommers store skjermen har Full HD+-oppløsning og 18:9-format.

På baksiden sitter det et tokameraoppsett med sensorer på 12 og 13 megapiksler. Den ene av dem er vidvinkel, den andre har 2x optisk zoom.

Det er Snapdragon 660 som driver 7 Plus.

Modellen blir tilgjengelig i fargene svart/kobber og hvit/kobber. Prisen ligger på 399 euro.

Øverst på menyen for anledningen stod Nokia 8 Sirocco. Du husker kanskje luksusmerket til finnene? Vel, nå er det tilbake. Dette er mobilen for tilhengerne, erklærte selskapet under showet. Flaggskipet har en 2K-OLED-skjerm på 5,5 tommer som er omkranset av forholdsvis smale rammer.

Skjermen er for øvrig beskyttet av Corning Gorilla Glass 5.

Prisen starter på 749 euro.

Planlagt lansering for samtlige smarttelefoner er i april.

Vi kommer tilbake med mer fra Mobile World Congress

Annonse