Dette er nye iOS 11.3 med blant annet nye AR-funksjoner.
Dette er nye iOS 11.3 med blant annet nye AR-funksjoner.

Annonse


Slik blir iOS 11.3 – utviklere kan beta-teste allerede nå

Til våren lanseres iOS 11.3 for alle, mens beta-testere kan laste ned beta 1 allerede i dag.

Du må ha iPhone 5s eller nyere for iOS 11.3.

Oppdaterer batteriinfo, AR og helse

Apple prøver å gjøre det godt igjen etter batteriskandalen som på langt nær er over (de har en rekke massesøksmål mot seg). Derfor frister allerede Apple med den nye versjonen:

“Til våren kommer iOS 11.3 med nye og spennende funksjoner for utvidet virkelighet på iPhone og iPad, nye Animoji-figurer på iPhone X og muligheten til å se helsejournaler i Helse-appen. “.

Annonse
Det viktigste for mange: batteriet

Jo, også kommer det nye batterifunksjoner som lovet, men mer at beta 1 ikke har denne funksjonen, men at det kommer i en annen beta-oppdatering:

“iOS 11.3 introduserer nye funksjoner som viser batteriets tilstand og eventuelle anbefalinger om service på batteriet. Disse funksjonene blir tilgjengelige under Innstillinger -> Batteri på iPhone 6 og nyere.”

“Strømstyringsfunksjonen som dynamisk håndterer maksimal ytelse for å forhindre uventet batteristans ble først introdusert i iOS 10.2.1, og nå blir det mulig for brukere å se om den er på og velge å slå den av. Denne funksjonen blir tilgjengelig under Innstillinger -> Batteri på iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.”

Dette sier Apple om AR

“Med introduksjonen av ARKit i iOS 11 fikk flere hundre millioner iPhone- og iPad-brukere tilgang til utvidet virkelighet («augmented reality»), og iOS ble verdens største AR-plattform. Apple fortsetter å være nyskapende med denne spennende teknologien, og med ARKit 1.5 kan utviklere lage enda mer oppslukende opplevelser med utvidet virkelighet. Integreringen med virkelige scener blir enda bedre, og utviklere får verktøyene de trenger for å lage en helt ny generasjon apper for utvidet virkelighet. “

“ARKit kjenner nå igjen og kan plassere virtuelle objekter på vertikale overflater som vegger og dører, i tillegg til horisontale overflater som bord og stoler, og den har blitt bedre på å kjenne igjen uvanlige overflater som runde bord. Ved hjelp av avansert datasynteknologi som finner og kjenner igjen plasseringen av 2D-bilder som skilt, plakater og kunstverk, kan ARKit nå integrere bilder fra den virkelige verden i opplevelser for utvidet virkelighet, slik at man kan fylle museer med interaktive utstillinger eller gi liv til en filmplakat. Kameraets gjengivelse av den virkelige verden har nå 50 prosent bedre oppløsning og støtter autofokus for et enda skarpere perspektiv.”

11.3 kommer også med nye animojier: løve, en bjørn, en drage og en hodeskalle.

Helsejournaler i Helse-appen

“Den nye funksjonen Helsejournal bringer sykehus, legekontorer og den eksisterende Helse-appen sammen for å gjøre det enklere for brukerne å se helsedata fra flere leverandører på ett og samme sted. Pasienter ved deltakende medisinske institusjoner kan se informasjon fra flere forskjellige institusjoner samlet i én oversikt, og de kan få varslinger om prøveresultater, medisiner, helsetilstand og mye mer. Data om helsejournaler krypteres og beskyttes med en kode.”
Helsedata.
Helsedata. (Ill.: Apple)
Den nye helsejournalen.
Den nye helsejournalen.

Snakk direkte med bedrifter

“Den nye funksjonen Spør bedriften gjør at brukere kan kommunisere direkte med bedrifter gjennom Meldinger-appen. Denne funksjonen kommer til våren i den offentlige betaversjonen av iOS 11.3 med støtte for utvalgte bedrifter, blant annet Discover, Hilton, Lowe’s og Wells Fargo.”

“Med Spør bedriften er det enkelt å snakke med en servicemedarbeider, sette opp en avtale eller gjennomføre kjøp ved hjelp av Apple Pay i Meldinger-appen. Spør bedriften deler ikke brukerens kontaktinformasjon med bedriftene, og brukeren kan avslutte samtalen når som helst.”

Enklere kommunikasjon med bedrifter.
Enklere kommunikasjon med bedrifter. (Ill.: Apple)

Andre nye funksjoner

  • Apple Music får snart musikkvideoer. Brukere kan strømme alle musikkvideoene de kan tenke seg, uten å bli avbrutt av reklamer. De kan se de beste nye videoene, gode, gamle klassikere eller alle musikkvideoene til favorittartistene sine i nye spillelister for musikkvideoer.
  • Apple News gjør det enda enklere å holde seg oppdatert på dagsaktuelle videoer med en ny Video-gruppe i For You og forbedrede Top Stories.
  • Programvareautentisering i HomeKit gjør det mulig for utviklere å legge til HomeKit-støtte for eksisterende utstyr og samtidig beskytte brukernes personvern og sikkerhet.
  • Støtte for Advanced Mobile Location (AML) gjør det mulig å sende en brukers plassering automatisk når de ringer nødnummeret i land der AML støttes.

Dette sier Apple om testingen

“Førlanseringsversjonen av iOS 11.3 for utviklere er tilgjengelig for medlemmer av iOS Developer Program på developer.apple.com fra og med i dag, og en offentlig betaversjon blir tilgjengelig på beta.apple.com. iOS 11.3 blir tilgjengelig til våren som en gratis programvareoppdatering for iPhone 5s og nyere, alle iPad Air- og iPad Pro-modeller, femte generasjons iPad, iPad mini 2 og nyere og sjette generasjons iPod touch. Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige på alle enheter, i alle områder eller for alle språk. Ikke alle funksjoner blir tilgjengelig i betaversjonene.   “

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse