Hopp til navigasjon Hopp til innhold
OnePlus-kunder opplever at kredittkortinformasjonen deres blir stjålet. (Ill.: OnePlus)

Tyver stjeler OnePlus-kunders kredittkortinfo

Sikkerhetsselskap bekrefter sårbarhet.

En person hevder at kredittkortinformasjonen hans ble stjålet da han bestilte to OnePlus-enheter via selskapets nettbutikk.

Frastjålet kredittkortinfo

Det skriver brukeren, «superdutynick», på OnePlus’ offisielle forum. Etter å ha bestilt de to smarttelefonene med to ulike kredittkort som ikke hadde vært i brukt på seks måneder, merket han flere, tvilsomme transaksjoner utført med kortet.

«Superdutynick» spør andre på forumet om de har opplevd det samme og over 25 prosent av dem som har svart, sier at det samme har skjedd med dem. Rundt 40 prosent sier at de ikke har opplevd noe liknende, mens resten sier de betalte med PayPal.

Nok et sikkerhetshull rammer Mac.

– Ja, det er fullt mulig

Sikkerhetsselskapet Fidus har sjekket OnePlus-nettsiden og har kommet frem til at det er fullt mulig at en tredjepart kan snappe om kredittkortinformasjon når man handler i OnePlus’ nettbutikk. Dette fordi betalingssiden som etterspør bankkortdetaljer ligger på siden og styres ikke av en tredjepart.

«Det betyr at all betalingsinformasjon som blir lagt inn, flyter gjennom OnePlus-siden – kun i kort tid – og kan bli stjålet av en angriper», skriver Fidus og legger til at det er et lite vindu der angripere kan hente ut kortinformasjon før den krypteres.

Så langt har ikke OnePlus kommentert saken.

 

Kilder:
Fidus,
OnePlus

Stikkord: Mobil, oneplus, svindel