Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Hyperkin blåser nytt liv i Game Boy. (Ill.: Gizmodo)

Game Boy gjør comeback

Spill: Men det er ikke Nintendo som lager den.

Nintendo gjør stor suksess med retroversjonene av NES og SNES, noe som trolig øker sjansen for at vi får se flere, liknende nyversjoner av gamle konsoller.

Gjenoppliver Game Boy

Under CES 2018 blir det vist frem en ny Game Boy. Det er ikke snakk om en “Classic Edition” og det er heller ikke Nintendo som står bak gjenopplivingen av den ikoniske håndkonsollen.

Det er faktisk tilbehørsprodusenten Hyperkin som utvikler konsollen som for øyeblikket går under navnet Ultra Game Boy. For øyeblikket er den fremdeles under utvikling, men selskapet lover noen ordentlige forbedringer til originalen.

Følg CES 18-avsløringene.

Kommer i år

Først og fremst har den en ny bryter slik at man enkelt kan justere bakgrunnslyset, eller slå det av for en autentisk opplevelse. Chassiset er nå utformet i aluminium i stedet for plast, og Hyperkin har fått plass til et oppladbart batteri som leverer seks timer med spilling.

Ultra Game Boy har også USB-C-kontakt og stereohøyttalere. Og ja, den spiller alle de originale Game Boy-spillene dine. I motsetning til SNES og NES Classic Edition, har den ikke innebygde spill.

Planen er å lansere håndkonsollen i løpet av sommeren.

Hvilken Nintendo-konsoll håper du kommer i Classic Edition?

 

Kilde:
Gizmodo

Stikkord: ces18, gameboy, Spill