The Wall er et imponerende skue.
The Wall er et imponerende skue.

Annonse


Dette er Samsungs ekstreme MicroLED-TV på 146 tommer

LG er ikke alene om å bygge heftige 8K-TV-er, nå får selskapet konkurranse fra skjermkjempen Samsung.

8K med kunstig intelligens

Mens 4K-modellene ennå ikke er blitt allemannseie, avduker Samsung en TV med 8K-oppløsning under CES 2018. Ettersom det ikke er så mye materiale i den oppløsningen, har selskapet en smart løsning på lur.

Samsung bruker nemlig kunstig intelligens for å oppskalere hvilket som helst videoinnhold til 8K, og på den måten kan seerne oppleve den høye oppløsningen uansett standardformat. Den kunstige intelligensen har en database som studerer flere millioner bilder for å lære hvordan den kan oppskalere lavoppløst innhold til høyoppløst.

Teknologien øker bildeprosesseringen 64 ganger for å kunne levere naturlige bilder i høy oppløsning uten å påvirke det i negativ grad.

Følg CES 18-avsløringene.

Modulær MicroLED-TV

Det er ikke den eneste, heftige TV-en Samsung har på lur under messen. Selskapet viser også frem MicroLED-TV-en “The Wall” som er på 146 tommer og som beskrives som “verdens første modulære TV”.

Mens Samsung ikke produserer OLED-TV-er, har MicroLED, som består av mikroskopiske LED-er, flere likheter med teknologien. MicroLED er ikke avhengig av bakgrunnslys og leverer et minst like bra sortnivå og dype farger som OLED. I tillegg er teknologien svært lyssterk.

Modellen består av små fliser slik at man kan bygge den slik man ønsker, for eksempel 21:9-format under spilling og filmtitting. Andre vil kanskje foretrekker standarden 16:9.

Samsung opplyser ikke noe om pris for disse TV-ene, men avslører at MicroLED-modellene forventes på markedet i løpet av året.

Samsungs 8K-TV.
Samsungs 8K-TV. (Ill.: Samsung)

 

Kilde:
SamMobile 1, 2

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse