Firefox skal advare mot farlige nettsider.
Firefox skal advare mot farlige nettsider.

Annonse


Snart gjør Firefox dette for sikker surfing på nett

Mozilla Firefox, som nylig gjennomførte en ekstrem oppussing, har allerede en funksjon som advarer mot mistenkelige sider. Snart skal nettleseren oppdateres med en annen, kjekk sikkerhetsfunksjon.

Mot farlige nettsider
Sammen med “Have I been Pwned” jobber Mozilla med en funksjon som skal advare brukere om farlige nettsider. “Have I been Pwned” er et nettsted som overvåker sikkerhetsbrudd og som gjør det mulig for brukere å sjekke om informasjonen deres er stjålet.

Det betyr at Firefox snart vil advare deg hvis du besøker en nettside som er blitt kompromittert.

Annonse


Kan lastes ned som tillegg
For øyeblikket er funksjonen på et tidlig stadium og kun tilgjengelig som et tillegg for Firefox Developer Edition. Med tillegget installert blir du møtt med meldingen “Du har besøkt den hackede siden” etterfulgt av URL-en til nettstedet. Man kan fortsatt besøke siden, men det kan være lurt å lytte til varselet.

“Dette er et tillegg som jeg vil bruke for å prototype en kommende funksjon i Firefox som varsler brukerne når informasjonen deres muligens er involvert i et dataangrep”, skriver Mozilla-utvikleren Nihanth Subramanya i beskrivelsen av tillegget som heter “Breach Alerts”.

 

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse