Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Har du Google Pixel kan du teste Android 81. (Ill.: Eivind Von Døhlen)

Nå kan du teste Android 8.1 – dette er nytt

Du må ha en Google-mobil for å bli med.

Har du en nyere Google-utviklet smarttelefon er det stor sjanse for at du nå kan laste ned og teste Android 8.1.

Dette er nytt
Oppdateringen er ikke pakket med nye funksjoner da det ser ut til at de største endringene gjøres under panseret og inneholder ting som feilrettinger og ytelsesforbedringer. Det er uansett flere nyheter som er synlig for brukeren.

For eksempel gjelder det navigasjonslinjen for Pixel-enhetene som nå er samme farge som den åpne appen. Det ser man blant annet i Innstillinger der navigasjonslisten er hvit for å matche appen. I Android 8 var den svart. En annen designendring er at brukergrensesnittet automatisk kan tilpasses med et mørkt eller lyst tema basert på det nåværende bakgrunnsbildet.

Google Pixel 2 har gjennomsiktig hurtiginnstillinger-meny og i Android 8.1 kommer denne lille designendringen også til endre enheter. En annen ting som er på plass for eldre enheter er den flytende menyen med hurtigtilgang for å slå av og kjøre omstart av telefonen.

Introduserer nevronettverk
Den største nyheten i Android 8.1 er kanskje introduksjonen av applikasjonssett for nevronettverk som vil bruke maskinlæring for å lære seg vanene til en bruker for å optimalisere enheten, eller for eksempel til å gjenkjenne objekter i bilder.

Følgende enheter er støttet i Android 8.1 Developer Preview:

  • Nexus 5X.
  • Nexus 6P.
  • Pixel og Pixel XL.
  • Pixel 2 og Pixel 2 XL.
  • Pixel C.

Har du en av disse enhetene kan du registrere deg i Android Beta Program.

 

Kilde:
GSMArena

Stikkord: android, Google, nexus, pixel