Apple forklarer mer om Face ID -teknologien.
Apple forklarer mer om Face ID -teknologien.

Annonse


Slik fungerer Face ID

På Apples nye støtteside for iPhone X og Face ID snakker selskapet om teknologien, men går også innpå personvern og sikkerhet.

Likheter med Touch ID
Blant annet kommer det frem hvordan Face ID fungerer. En kortversjon er at det er ganske likt Touch ID ved at systemet leser ansiktet ditt, eller fingeravtrykket i det andre tilfellet, og lager en versjon av dette for å sammenligne med fremtidige registreringer.

Etter det vil Face ID læres fra tid til annen ved å lagre bilder fra suksessfulle registreringer. Apple er ganske tydelige på at bildene ikke forlater iPhonen, men at de kan bli lagret der i lengre tid enn vanlig.

Ved at modellen oppdateres på jevnlig basis sørger Face ID også for at brukeren kan logge inn selv om den gror helskjegg eller for eksempel kjøper nye briller.

Annonse


Kan få ekstra hjelp
Hvis Face ID feiler har Apple en løsning på lur og er klar til å hjelpe brukeren med en prosess som selskapet kaller «Face ID Diagnostics».  Når man setter opp Face ID i den modusen får man hjelp av Apple direkte og kan sende inn bilder til Apple som selskapet undersøker. I tillegg kan man fjerne allerede lagrede bilder som forvirrer systemet.

Hvis du ønsker å lære mer om Face ID kan du lese det omfattende «Face ID Security»-dokumentet Apple nå har publisert.

 

Kilder:
Apple,
The Verge

Annonse