Warner Brothers er et av filmstudioene som er i samtaler med Apple om strømming av kinofilmer.
Warner Brothers er et av filmstudioene som er i samtaler med Apple om strømming av kinofilmer.

Annonse


Strømming av kinofilmer kan starte allerede tidlig neste år

I fjor kunne vi melde om at Apple og filmstudioene snuste på en avtale om å vise filmer som fortsatt går på kino.

Skal legges ut uker ette premieren
Planen er å legge ut filmer for strømming på for eksempel iTunes eller hos andre i løpet av bare uker etter kinopremieren, mot en «premium»-pris på nå 30 til 50 dollar – eller cirka 250 til 400 kroner.

Nå har det kommet frem at samtalene om en slik avtale begynner å nærme seg enighet – på tross av kinoenes kraftige protester, ettersom de frykter en stor nedgang i omsetningen.

Partene venter nå at de kan komme frem til avtale allerede tidlig neste år, hvis de bare får løst problemet for kinokjedene – eller velger å overkjøre dem.

Annonse
Disney starter tidlig?
Bakgrunnen for å vise filmer mens de fortsatt går på kino skal være at billettsalget synker, mens salget av DVD/Blu-ray-filmer stadig går ned i en tid der mange foretrekker å være hjemme med løsningene til Netflix og andre strømmetjenester.

Disneys beslutning om å starte sin egen strømmetjeneste skal også ha satt press på de andre filmstudioene for å en avtale på plass, skriver Bloomberg.

– Du kommer til å se en del tester bli gjennomført i enkelte territorier i løpet av de neste månedene, skal toppsjefen i Lions Gate, Jon Feltheimer, ha sagt i forrige måned. – Jeg håper det vil skje, jeg tror det vil være bra for businessen.

Hadde du betalt 250 kroner for å se filmen hjemme, eller foretrekker du kino?

Kilde
Bloomberg
(Bilde: Alan Light, CC BY 2.0)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse