Den lille roboten Cozmo har sin egen sterke personlighet, og bruker kunstig intelligens til å interagere med omverdenen.
Den lille roboten Cozmo har sin egen sterke personlighet, og bruker kunstig intelligens til å interagere med omverdenen.

Annonse


Mini-roboten med AI-personlighet kommer til Norge

Cozmo, den lille, søte roboten med kunstig intelligens fra Anki, er på vei de nordiske landene, deri inkludert i vårt eget.

Laget av robotingeniører
Selskapet Anki ble dannet av robotingeniører fra Carnegie Mellon-universitetet i USA som forsket på kunstig intelligens, og har fått sin egen personlighet basert på nettop dette.

Hvis du plukker opp Cozmo, vil den for eksempel bli sint og få smale øyne mens den vifter med armene, og hvis du vil leke med den, blir den glad og får smilende øyne, skriver The Verge.

Når den taper en konkurranse kan den også bli sint og slå nevene i bordet.

Annonse
Personlighet fra Pixar-veteran
Robotens personlighet er laget av den tidligere Pixar-animatøren Carlos Vaena, som skal ha laget den for å gi deg inntrykket av en animasjonspersonlighet som har fått liv.

Den bruker også ansiktsgjenkjenning for å huske ansikter og å si navnet til det, samtidig som den for eksempel kan kjøre rundt på et bord uten å falle av.

Alt dette skjer imidlertid ikke lokalt i roboten, som er laget for å være liten, lett og robust.

Bruker mobilapp
I stedet kobler den seg til mobilapp som snakker med Ankis tjenere, der mesteparten av de tunge løftene blir gjort.

I USA koster roboten 180 dollar, som direkte omregnet blir omtrent 1 400 norske kroner. Prisen blir antakelig litt høyere med norske avgifter når den kommer i løpet av høsten.

Det finnes massevis av videoer om Cozmo som er lagt ut av Anki på Youtube-kanalen deres.

Her kan du se Ankis introduksjonsvideo;

Du kan lese mer om Anki i kildelenken under.

Kilde
Anki

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse