Etter å ha ligget etter i noen år, får Apple TV 5 støtte for alle de siste teknologiene.
Etter å ha ligget etter i noen år, får Apple TV 5 støtte for alle de siste teknologiene.

Annonse


Apple TV 5 med 4K, 10-bit HDR funnet i HomePod-fastvaren

Apples selvtitulerte Apple TV er moden for en oppgradering i en tid der de fleste nye TVene som selges har 4K-oppløsning og HDR, som dagens versjon ikke støtter.

Bekrefter oppdatering
Det har lenge vært rykter om en oppdatering, og i forrige uke begynte Apple å sende ut kvitteringer med 4K- og HDR-referanser.

Nå har også HomePod-fastvaren bekreftet dette – og enda mer.

Guilherme Rambo på Twitter har gravd litt i den nylig slupne fastvaren, og oppdaget strenger som kCADisplayModeDolby og kCADisplayModeHDR10 for Apple TV, som bare kan bety at dette kommer med i neste utgave.

Annonse
Godt nytt for nyere TVer
Dette skulle være gode nyheter for de med rimelig moderne TVer, men det skorter fortsatt litt på innholdssiden.

Netflix benytter seg imidlertid av både Dolby Vision med HDR og den åpne HDR10-standarden, som neste generasjon av Apple TV nå ser ut til å kunne takle.

Støtter også Hybrid Log-Gamma
Samtidig melder AppleInsider at Apple TV 5 også vil støtte HLG, som står for Hybrid Log-Gamma, som er enda enda en HDR-modus, som ble utviklet av BBC og NHK.

Så når kommer Apple TV 5? Det har ikke kommet noe offisielt fra Apple enda, men siden den er med i HomePod-fastvaren, og ettersom iTunes nå sender ut kvitteringer med 4K-referanser, kan det umulig være særlig lenge til.

Kilder
Guilherme Rambo
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse