Jailbreaking av iPhoner gir stadig mindre gevinst, og eksponerer dessuten telefonen for sårbarheter.
Jailbreaking av iPhoner gir stadig mindre gevinst, og eksponerer dessuten telefonen for sårbarheter.

Annonse


– Jailbreaking er i en dødsspiral

Det er nesten et år siden forrige gang det ble sluppet en jailbreak til iOS.

I følge Jay Freeman – som fant opp jailbreakingsplattformen Cydia – er det liten vits i å en gang prøve.

Var kjempepopulært før
Jailbreaking var svært populært i iPhonens ungdom, ettersom det åpnet opp plattformen til tredjeparts programmer utenfor App Store – og kunne også legge til funksjoner som ellers ikke var tilgjengelig i iOS.

Nå er sikkerhetheten blitt såpass god at det nesten ikke er noen vits lenger, og de fleste orginale jailbreakerne har gått videre til høyt betalte sikkerhetsjobber.

Annonse


Pleide å ha «killer»-funksjoner
– Hva får du til slutt? sier Jay Freeman til Motherboard, gjengitt av Cult of Mac.

– Det pleide å være «killer»-funksjoner som nesten var grunnen til at du hadde en iPhone. Og nå får du bare en mindre modifikasjon.

Kan tjene godt på sårbarheter
Hvis en hacker oppdager en sårbarhet i iPhone, som nå har solgt mer enn en milliard, kan han heller selge sårbarheten man ellers hadde brukt til en jailbreak og tjene 8 millioner kroner på det.

Og hvis man jailbreaker en iPhone, utsetter man den også for sikkerhetssårbarheter, mens gevinsten blir stadig mindre i form av ekstra funksjonalitet, skriver Cult of Mac.

Færre brukere, færre utviklere
– Dette blir en slags dødsspiral, der det er stadig færre som bryr seg med å jailbreake og det blir færre utviklere som gjør interessante ting, som igjen gjør at det er færre grunner til i å jailbreake, sier Freeman.

– Dette gjør igjen at det blir enda færre som jailbreaker, som fører til at det blir færre utviklere som jobber med det. Og så dør det sakte, sier han.

Kilde
Cult of Mac

Annonse